Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PCI sběrnice

Dobrý den! po nainstalování ovladačů karty NVidia 7600 GT se mi ve správci zařízení objevuje žlutý otazník a hláška: jiný most pro bus PCI. Přitom to vypadá, že PC pracuje normálně . Kde je problém a co s ním? Děkuji

Předmět Autor Datum
Možno nájdeš vysvetlenie v tomto článku. http://noel.feld.cvut.cz/vyu/scs/prezentace2006/PCI _Expres…
Julo 30.03.2008 00:07
Julo
Huh, tak to mám z toho článku v hlavě pěknej guláš! Pro ty, ktaří snad tohle téma tady sledovali, js…
karel nula 02.04.2008 20:55
karel nula
nepíšeš jaký máš chipset na základní desce (nordbridge/southbridge), a hlavně jestli jsi k němu inst…
lední brtník 02.04.2008 22:31
lední brtník
nemáš korektne nainštalovaný ovládač k čipsetu základnej dosky,pci to pcie bridge je súčasťou čipset…
ogl 03.04.2008 02:48
ogl
Nemas nainstalovane vsetky potrebne ovladace (k zakl.doske alebo grafike atd) poslední
MM.. 03.04.2008 14:32
MM..

Huh, tak to mám z toho článku v hlavě pěknej guláš! Pro ty, ktaří snad tohle téma tady sledovali, jsem vycucnul alespoň závěr článku; a dík moc za pomoc, Julo!

7. Premostenie PCIe k PCI

V nasledujúcom čase budeme veľa počuť o potrebe premostenia PCI do PCIe. Našťastie je to omnoho ľahšie na pochopenie ako celé PCIe a veci súvisiace so šírkou linky.

V podstate premostenie PCIe k PCI prekladá pakety PCIe nazad do starých signálov PCI. To dovoľuje používať staršie zariadenie PCI v systéme PCIe. Toto premostenie môže byť uskutočnené kdekoľvek od základnej dosky až po kartu. Taký prístup používa NVIDIA so svojimi kartami PCIe prvej generácie. Do karty je zabudovaný most PCI – PCIe . To znamená že karta sama o sebe je stále PCI napriek tomu že pasuje do slotu PCIe. Narozdiel ATI má karty ktoré podporujú PCIe od začiatku a preto nepotrebujú mostový čip.

Nepredpokladáme že tieto mosty nejako výrazne ovplyvnia niečí život v blízkej budúcnosti a v ďalekej budúcnosti sa naprosto stratia v momente kedy výrobcovia ako NVIDIA prerobia ich produkty na rýdzu podporu PCIe. Prekladací čip pridáva k cene zariadeniu ale jeho dopad na výkonnosť (pokiaľ vôbec nejaký je ) sa len veľmi ťažko kvantifikuje a je ho úplne nemožné izolovať. V blízkej budúcnosti asi zohrá nejakú rolu v konkurencii výrobcov grafických kariet. Naša rada je ale ignorovať ho a zamerať pozornosť na štandardy ktoré sú niekde celkom inde.

nemáš korektne nainštalovaný ovládač k čipsetu základnej dosky,pci to pcie bridge je súčasťou čipsetu základnej dosky.NV gf7600 je už natívne pcie grafický čip a most HSI používa len agp verzia na preklad inštrukcíí a komunikáciu pcie rozhrania grafického čipu s agp zbernicou čipsetu základnej dosky,pcie varianta gf7600 už nepoužíva žiadne HSI premostenie,už nepotrebuje preklad z pcie na pcie

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru