Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může mně někdo vysvětlit, jak funguje odposlouchávání přes vypnutý mobil?

Tak jsem se právě dočetl, že pomocí mobilu lze kohokoliv odposlouchávat. To si umím představit. Co si ale představit neumím je, jak lze odposlouchávat pomocí vypnutého mobilu, nebo mobilu, kterému došla baterie.

Viz tento článek:
clanek.php

Může mně prosím někdo, kdo se v těchto věcech vyzná lépe než já (jsem správce informačních technologií s dlouholetou praxí se servisem VT), vysvětlit, jak je něco takového technicky možné? Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pamatujete si někdo periodikum HROM? Tam by se tahle diskuse krásně vyjímala :-)
Dale Cooper 30.03.2008 22:07
Dale Cooper
HROM? Ten byl vskutku boží. Jeden titulek si pamatuji. Ateista vzplanul v kostele plamenem. nový
čumil_old 11.02.2011 13:34
čumil_old
Pridám vám trochu na paranoji. S normálnym mobilom odpočúvať nie je možné, ak je vypnutý. Ale čo je…
msx. 02.04.2008 08:49
msx.
Ano, ale u mobilů je jedna podstatná věc - pokud komunikují, tak: 1) jejich zdroj energie jde velmi…
touchwood 15.04.2008 17:59
touchwood
2) vyzářený VF výkon se projevuje "cvrlikáním" v blízkých reproduktorech nebo blikáním CRT obrazovek… nový
Georgij Gadjukin 11.02.2011 06:05
Georgij Gadjukin
Skvělý příspěvek....po třech letech]:) nový
ajavar 11.02.2011 06:50
ajavar
Před třema rokama to byl nesmysl, ale dnes? Slyším tě! ]:) poslední
shark.jd 11.02.2011 13:55
shark.jd
Neboj, možné to není. Telefonovat s vypnutým mobilem umí jenom Chuck Norris. Ale druhou stranu, opat… nový
Georgij Gadjukin 11.02.2011 06:03
Georgij Gadjukin

Pridám vám trochu na paranoji. S normálnym mobilom odpočúvať nie je možné, ak je vypnutý. Ale čo je dnes normálny mobil? Už v blízkej dobe sa očakáva, že penetrácia smartfónov sa bude rapídne zvyšovať. O čo ide? Je to mobil s operačným systémom. Tam už nebeží Java aplikácia ako je to pri teraz používaných mobiloch. Dokonca ani multitasking nie je taký ako ho majú spravené posledné Sony Ericssony (teoreticky neobmedzené množstvo aplikácií bežiacich naraz). Tam je ten multitasking omnoho lepší. Je len otázkou času, kedy budú bežné mobily bežať na operačných systémoch a zákutia ich operačného systému budú také tajomné ako dnešný Windows. Už dnes sa dá na mobil s operačným systémom chytiť vírus. Zatiaľ sú to len veselé články na Internete o tom, ako používateľ, ktorý si nekontroluje akú aplikáciu inštaluje chytí do mobilu vírus, ale raz to bude úplne iné a odpočúvanie bude normálna záležitosť. Pri bežných počítačoch si mnoho ľudí neuvedomuje ako často majú zapnutý mikrofón a čo všetko od nich odchádza na Internet. Dnes sú to počítače, zajtra mobily. A stihne to každého. Tak ako dnes už nie sú v obehu mobily bez podpory SMS, tak za pár rokov budú len mobily s operačným systémom. Mnoho ľudí si taký mobil vyberie len preto, lebo operátor ho zvýhodní. Dnes to robí napríklad na Slovensku Orange. 3G telefóny sú s väčšou zľavou a niektoré benefity pri ich kúpe platia dlhšie. Máme sa na čo tešiť. Krásnu predstavu o budúcnosti si môže vytvoriť každý po zhliadnutí filmu Sieť (Net). V dobe vzniku to bolo "na smiech", že čo si to tí scenáristi dovolili, ale v dnešnej dobe sme k tomu každým krokom bližšie.

Ano, ale u mobilů je jedna podstatná věc - pokud komunikují, tak:

1) jejich zdroj energie jde velmi rychle do háje (můj telefon, když s ním stále browsím po netu vydrží na baterku max. 6 hodin, a to má 1500mAh LiPolku - ale uznávám, že má velmi velký displej a vcelku rychlý CPU)

2) vyzářený VF výkon se projevuje "cvrlikáním" v blízkých reproduktorech nebo blikáním CRT obrazovek apod.

Tohohle si nevšimne jen idiot..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru