Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Startovací zvuk Windows Vista se kucká

Ahojte,
asi si po přečtení mého "problému" řeknete, co to řeším za zhovadilosti, ale když mně jde o princip.

Blbne mi spouštěcí zvuk u Visty (u toho kolečka v barvách Microsoftu, např. watch). Je to takové kuckavé, nepravidelné, přerušované (jako když přehráváte MP3 na historickém PC, co nestačí s výkonem.

Konfiguraci PC uvádím níže. Primárně podezřívám zvukovku (integrovaný Realtek na desce) a to z toho důvodu, že v Crysis se zvuk kucká naprosto stejně (zažilo to jen velmi málo lidí a drtivé většině z nich pomohlo přejít z integrované zvukovky na pořádnou PCI(e)). Ovladače mám nicméně poslední dostupné, veškeré ostatní hry zvučí výborně, nové i staré. Taktéž jiné aplikace zvuky vyluzující činí toto velmi dobře a čistě (v rámci integrovaného řešení).

Dumal jsem ještě, jestli není nějak zbržděný disk, ale HD tach tento názor nesdílí - http://img85.imageshack.us/img85/7019/hdtachnewip3. png

Neříkám, že bych si nemohl dovolit diskrétní zvukovku, ale jen kvůli jedné jediné hře a startup zvuku Visty mi to připadne jako plýtvání prostředky.

Napadá vás, co ještě proklepnout?

Asus 690G, LE-1640, 4GB RAM, Vista Home Premium 32bit Eng SP1, HDD Samsung 1TB, HD3850, Leadtek TV tuner, Seasonic 430W. Reproduktory plastové, made in rákoska 2.1

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bezbillníku! To je trest za tvou bezbožnost. Svaté Officium Microsoftu vytvářelo tento zvuk po dlouh…
Pavel 06.04.2008 22:20
Pavel
1. Jsem věrný a legální uživatel MS produktů 2. Vyjmutí zvukové karty integrované na desce je známko…
Moas 07.04.2008 08:35
Moas
Snadněji seženu psí krev a panenské sádlo než naopak :-D:-D:-D poslední
L-Core 07.04.2008 08:43
L-Core

Bezbillníku! To je trest za tvou bezbožnost. Svaté Officium Microsoftu vytvářelo tento zvuk po dlouhé měsíce jen pro svoje věrné. Zatracení dojdou ti, kteří nejou hodni přízně Jeho Visty.

Jako pokání vyjmi z PC zvukovou kartu, vyvař ji v psím sádle se 13 kapkami pannenské krve a za zaříkávání "skutky moje proradné, ať mi okno nespadne" ji zase vlož zpátky. Navíc si musíš koupit multilicenci na Vista Business a deset notebooků OLPC.

Spustit PC můžeš jen v pátek třináctýho, kleče na kolenou směrem k Redmondu a odříkávaje mantru "Windows Gracias".

V opačným případě skončíš jako sluha Pekelníkův.

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru