Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odpojování WIFI, když zapojím druhé PC

Dobrý den, mám dotaz ohledně Wifi sítě. Mám Wifi router ASUS WL500gpv2, do kterého je přiveden internet síťovým kabelem (IP získává automaticky). Když wifirouter nastavím podle návodu a připojím přes wifi jeden notebook (Acer, tak vše běží jak má. Pokud k nim připojím ještě jedno zařízení (MacBook), tak se začnou navzájem odpojovat a jakoby se dohadovali o připojení. Pokud na notebooku vypnu wifi, tak se MacBook připojí a zase vše funguje. Takže problém je v tom, že se mi nepodařilo připojit dvě zařízení zároveň. Díky za rady ;-)

Předmět Autor Datum
zkus připojit ještě nějaké jiné, třetí zařízení, a sleduj jak se to chová (tj zkus všechny kombinace…
touchwood 06.04.2008 22:24
touchwood
Díky moc, byly to ty ovladače. ;-) poslední
Xipas 07.04.2008 00:08
Xipas

zkus připojit ještě nějaké jiné, třetí zařízení, a sleduj jak se to chová (tj zkus všechny kombinace dvojic, tj. 1-2, 1-3, 2-3). Tipuju, že jedno z těch dvou bude žába na prameni (tj. že bude viníkem a nepojede ani s jedním z dvou ostatních). Pak nezbývá než tomu zlobivému zařízení upgradovat drivery.

Pokud nepojede jen jedna kombinace, je velmi pravděpodobné, že máš na obou zařízeních nastavené stejné MAC adresy na Wifinách (což jsi musel zařídit ty, nebo někdo jiný z tvého okolí).

Pokud nepojede žádná kombinace, tak potom máš nejspíše něco špatně nastaveno v routeru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru