Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Notebook sa po vypnuti znova zapne

Dobry den prajem, a uz mam prvy problem s novo kupenym notebookom Lenovo R61.

Konkretne, ze sa po vypnuti alebo hybernacii opat zapne a normalne bootuje. Je mozne ho vypnut len "nasilne" dlhym podrzanim tlacitka Power ON.

Skusal som: odpojit mechaniku, vybrat pridavnu bateriu, odpojit vsetky USB a ostatne bizuterie od ntb, v BIOSe nahodit Defaults, pohladat Wake On xxx polozky (nenasiel som), vybrat bateriu a bootovat len zo siete, nabootovat LiveCD Ubuntu a vypnut odtial. Nic nezabralo. Ntb sa po vypnuti znova zapne. Tym, ze som skusil vypnut ntb z Linuxu mi odpada SW problem? Predajca sa odvolava na SW problem, ze oni maju take skusenosti. Mierne pochybujem, ale skusil by som naformatovat ntb, poslat do servisu to bude na dlho. ]:(

S velkym sklamanim sa obraciam na vas poradnaci, co robit. Vdaka za radu.

2laak

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano pravdepodobne to bol nejaky problem na zakl.doske. S defaultami v BIOSe musi ist u notebooku (kd…
MM.. 23.04.2008 14:23
MM..
Vdaka za cenne rady. Avsak notebook bol 2 tyzdne v reklamacii a uz sa mi vratil - hotovy. Vsetko to…
2laak 23.04.2008 14:29
2laak
hej cital som vyssie, len som to tu napisal pre uplnost, prip. aj pre ostatnych u ktorych sa vyskytn… poslední
MM.. 23.04.2008 15:07
MM..

Ano pravdepodobne to bol nejaky problem na zakl.doske. S defaultami v BIOSe musi ist u notebooku (kde sa nepredpoklada ziaden pridavny HW) vypinanie bezproblemov. Teda ak nie su pripojene nejake obskurne USB zariadenia (tie mozu robit problem ak je povolene prebudzanie cez USB) alebo pridavne PCMCIA a spol karty (pri takom probleme vzdy skusit najprv dodatocne zariadenia povytahovat).

Este mohol byt problem ze tam bol naflashovany nejaky blby BIOS, alebo bol naflashovany chybne, ja by som este pred reklamaciou skusil naflashovat poslednu (a urcite spravnu pre ten typ NB) verziu BIOSu.

Vdaka za cenne rady. Avsak notebook bol 2 tyzdne v reklamacii a uz sa mi vratil - hotovy.

Vsetko to, co ste mi radil, som samozrejme skusil. Vytiahol som z ntb uplne vsetko, co sa len dalo, vratane baterii. Ziadne USB, ziadne PCMCIA, ziaden ExpressCard. Nic. Zhola nic. BIOS flashovat ma popravde ani len nenapadlo, nepredpokladal som, ze by ho z tovarne dotiahli s nespravnym BIOSom. Load Defaults nepomohlo.

Technik, predtym, ako vymenil zakladnu dosku, skusil reinstal OS, zevraj mu to hadzalo BSoD, tak vymenil zakladovku (on to nazval planar) a bolo po vtakoch.

Napriek tomu vdaka za ochotu. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru