Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nelze přihlásit do Windows XP pro

čus, narazil jsem na zajímavej problém, na jednom PC v síti, se nelze přihlásit do Windousů XP (prof.), po zadání jména a hesla se všechno vrátí zpět na přihlašovací obrazovku, nenaběhne ani plocha. Máme síť s doménou a dělá to jak při přihlašování do domény, tak i lokálně na účet admina. Dokonce i v nouzovém režimu. Stalo se to po klonovaní disku na nový HDD, ted nejde se přihlásit ani z jednoho. Mám tak asi půl roku staré zálohy a když je obnovým , tak pořád to samé. Pouze čistá instalace to vyřeší, ale jakmile udělám klona , tak je to znovu. Takhle klonuje přez rok a pohoda, kruci co stím poradte. Používám AcronisTI.

Předmět Autor Datum
Co se píše v event logu? Funguje vůbec RPC?
Vladimir 09.04.2008 20:06
Vladimir
Acronis provede klona be chyby, ale zaráží mě, že se chyba objeví i u HDD z kterého se čte.Už mě jen…
netz 09.04.2008 20:20
netz
Myslím že kvůli tomuhle se právě používá System Preparation Tool. Když se dělá image disku se systém…
Mitch 09.04.2008 20:28
Mitch
hmm, ale stanice je stejná, pouze HDD je jiný i když oba HDD jsou typově stejné. Pokud by to dělal t…
netz 09.04.2008 20:35
netz
Jo stejná stanice, tak to bude zakopanej pes jinde.
Mitch 09.04.2008 20:46
Mitch
nevím jestli, by to mohl být tento případ, snad mě k tomu někdo něco poví? citace : Problém bude z…
netz 09.04.2008 20:51
netz
No o System Preparation Tool (sysprep) jsem psal, ale tohle má smysl když se jedna image aplikuje na…
Mitch 09.04.2008 21:04
Mitch
zvláštní je, že jsem takhle dělal zálohy ..klona dva roky a v pohodě , včera se to podělalo a od té…
netz 09.04.2008 21:10
netz
mal som tento problem, pomohlo toto: Unable to log on if the boot partition drive letter has change…
mkmt 09.04.2008 21:35
mkmt
Budu trochu střílet. Nevím, jestli je PC v doméně a jestli jsou na něm cestovní profily. Ale podobný…
PrasatkoPee 10.04.2008 11:45
PrasatkoPee
A já bych pro klon použil jiný SW. Je z čeho vybírat - namátkou GHOST, PartitionMagic, Acronis DDS a…
nemohoucí 10.04.2008 11:55
nemohoucí
problém je pravdepodobne v digitálnej signatúre disku,ktorá vzniká pri inštalácii windows s technolo…
ogl 10.04.2008 12:43
ogl
Tahleta "digitální signatura", která je pomocí GHOST-u zapisována na sektor 63 na HDD, je naprosto a…
nemohoucí 10.04.2008 12:55
nemohoucí
acronis disk director suite je rozšířený pokračovatel původního sw partition expert. na klonování di…
lední brtník 10.04.2008 13:09
lední brtník
To je poměrně známý problém, je potřeba se na disk dostat jakýmkoli diskeditorem (nikoli na logický…
Miloslav 10.04.2008 18:42
Miloslav
hmm známý problém, ale stále mi unika, že takto klonuji ..zálohuji dva roky a bylo vše ok. Oba HDD j…
netz 10.04.2008 21:09
netz
opravdu to vypadá, že na serveru je asi nějaká havět, jenže je to firemní server a hlavní správu má… poslední
netz 10.04.2008 21:12
netz

Acronis provede klona be chyby, ale zaráží mě, že se chyba objeví i u HDD z kterého se čte.Už mě jenom napadá, že při ustavování sítě si z Exchange serveru natáhne nějakou mršku, ale proč jen při klonování .činsta instalace je OK.Nastavení serveru je taky OK. Po instalaci je vše ok.. RPC i log. Nedává to logiku. Pokud se nemohu přihlásit do systému ani v nouzovém režimu, tak jsem jak chromej.

nevím jestli, by to mohl být tento případ, snad mě k tomu někdo něco poví?

citace :

Problém bude zřejmě v klonování sytému s identifikátorem zabezpečení (SID) a názvu počítače. Odblokovat se to dá takto:
1. na zdrojovém počítači vytvořit v kořenovém adresáři (např. C:\) složku Sysprep
2. zkopírovat do této složky soubory setupcl.exe, setupmgr.exe, setupmgr.chm, sysprep.exe. Tyto soubory jsou na instalačním CD Win XP v adresáři SUPPORT\TOOLS v archívu deploy.cab.
3. z příkazové řádky spustit setupmgr.exe, který vytvoří informační soubor sysprep.inf
4. spustit z příkazové řádky sysprep.exe -mini a restartovat počítač

Po tomto odblokování je možno vytvořit image disku, který by měl být přenositelný na jiné počítače.

mal som tento problem, pomohlo toto:

Unable to log on if the boot partition drive letter has changed

CAUSE
This problem can occur if your Windows 2000 boot partition drive letter does not match the drive letter assigned during the initial Windows 2000 Setup. Windows 2000 maintains a record of drive letters in a registry based database and re-assigns drive letters based on Globally Unique Identifiers (GUID) recorded for each volume. Should the volume GUID change or be duplicated (by hard drive cloning software), the original drive letter may not be re-assigned to the boot volume.

This may also occur if you break a system/boot mirror, and then attempt to boot to the old shadow drive if the original primary drive is missing or inaccessible. This is because the volume GUID for the shadow drive is different than that of the original primary drive and does not get the same drive letter assigned.

support.microsoft.com

Budu trochu střílet. Nevím, jestli je PC v doméně a jestli jsou na něm cestovní profily. Ale podobný problém může být, pokud je plný disk, nebo pokud je na něm méně místa, než potřebuje cestovní profil. Určitě bych na ten disk koukl pod jiným systémem, kolik je tam volného místa. Pokud OK, pak bych zkusil pžihlášení v nouzáku a koukal co to udělá.

PrasatkoPee

problém je pravdepodobne v digitálnej signatúre disku,ktorá vzniká pri inštalácii windows s technologogiou NT,každý disk dostane svoju jedinečnú digitálnu signatúru,pri klonovaní disku ju musí vedieť klonovací software exaktne preniesť na nový klonovaný disk,z mojich osobných skúseností to najlepšie a naprosto bezchybne vie iba Norton Ghost,to bola jediná vec,ktorá rozhodla o tom,že som si zakúpil tento program v plnej verzii-Acronis,ktorých mám niekolko verzii,na tomto bode pravidelne zlyhával,Norton to zvláda lavou zadnou,iba pri novom disku zobrazí varovanie,že nový disk nemá žiadnu platnú signatúru,po potvrdení varovania ju ale bez väčších problémov prenesie a označí ňou nový disk.Nechcem robiť žiadnu zbytočnú propagandu nejakému programu,ale Norton Ghost ma presvedčil,že si zaslúži odporúčanie a za tých pár korún ozaj stojí

Tahleta "digitální signatura", která je pomocí GHOST-u zapisována na sektor 63 na HDD, je naprosto a zcela pouze na dvě věci. Libovolný program, který "umí", Acronis nevyjímaje, ji kdykoliv může z daného sektoru vymazat a naprosto ničemu to nevadí. Ghost i ostatní SW, které umí klonovat a vůbec pracovat s particiemi a celými HDD budou bez nejmenších potíží pracovat i nadále, samozřejmě i včetně samotného GHOST-u. A dále není pravda, že Acronis DDS je špatný. Má, pokud vím, jednu vadu, která souvisí s tvorbou primárních particií (nebudu dále zacházet do podrobností), přičemž tato vada nemá nejmenší vliv na jeho vlastní práci. (A výskyt této je velmi sporadický, souvisí s počtem a umístěním primárních particií.)

To je poměrně známý problém, je potřeba se na disk dostat jakýmkoli diskeditorem (nikoli na logický ale fyzický disk). Starý disk editor z norton utilit ze spouštěcí diskety bohatě stačí. Pak vymaž obsah sektorů 2-63 (v norton disk editoru se sektory označí do bloku a použije volba Fill with... - nabídne přepis 00h - jen potvrdit, po přepisu uložit a hotovo.

hmm známý problém, ale stále mi unika, že takto klonuji ..zálohuji dva roky a bylo vše ok. Oba HDD jsou stejné značky i typ a velikost, liší se pouze sériovým číslem. A potom ale proč se takto chová po klonu i "matka"? Opravdu mám podezření , že na serveru kde je doména nastala nějaká změna, která vyvolá při klonování zminonané problémy. Pokud nainstaluji čistý systém bez účtu, pouze adm. bez nastavení přihlášení do domény, přihlásím se na sdílené složky na servru pouze přez heslo servru, tak je vše OK.Jakmile vytvořím účet s doménou tak je to v háji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru