Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace win xp

Zdravim vsechny. Mam stary zavirovany pocitac tak, ze neukazuje ikony, dostat se do systemu slo jen pres task, nyni uz ani to, protoze system se hroutil a chtel po me poslat report o chybe, coz jsem udelala, ale manager mi zablokoval pristup pres task (ctrl+alt+del), takze pocitac sice zapnu, ale neukaze mi zadnou ikonu, klavesove zkratky nefunguji atd. Jedina moznoust je pro me v teto chvili reinstalace systemu. Proto bych chtela poprosit o radu, nikdy jsem instalaci neprovadela a nechci pocitac uplne znicit. Mam legalni cd win xp, ale nemam ovladace k pocitaci, tento pocitac jsem dostala bez jakeho koli doprovodneho cd. Navic mam uvnitr soubory, ktere bych potrebovala zachranit, jsou v My documents.Navic system se bojim opravit, protoze moje cd s win xp je asi jina edice nez win xp nainstalovany v pocitaci.
1. co vsechno potrebuji k instalaci ?
cd win xp, ovladace pro pocitac (kde je muzu stahnout-na grafickou kartu, monitor...)
2. Jak muzu zachranit uveznene soubory?

Dekuji vsem za odpovedi a pomoc. Katka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Da sa nabootovat z CD nejaky live OS, napr. knoppix (to je linux, da sa stiahnut obraz CD a vypalit… poslední
MM.. 17.04.2008 14:37
MM..

Da sa nabootovat z CD nejaky live OS, napr. knoppix (to je linux, da sa stiahnut obraz CD a vypalit si CD), alebo BartPE Windows (to je nutne vygenerovat z instalaciek pomocou bartpe buildera a vypalit), a ked budes v tom live OS z CD, tak si vykopirovat svoje subory z HDD trebars na USB stick apod. Ak si vzivote nevidela linux je lepsie si k tomu niekoho zavolat kto uz linux videl, a trebars uz aj ma vypaleny knoppix alebo ubuntu live CD. Az budes mat svoje subory vykopirovane z HDD, tak potom mozes nainstalit Win nanovo (pocas instalacie zrusis vsetky oddiely na HDD a vytvoris nove).

P.S. a zabudol som - samozrejme ze ovladace si budes musiet stiahnut, podla toho ake mas v tom PC komponenty (to si mozes zistit napr. programom "everest home" (najdes na www.slunecnice.cz) potom az tam budes mat nove funkcne windows tak si to nainstalujes a pozries si ake mas v PC komponenty). Ovladace najdes potom na www strankach vyrobcov (zakl.dosky, grafiky, atd).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru