Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Acronis True Image 11 Home - neumi palit z prostredi Secure Discu?

Ave! Byl mi (misto Norton Ghost 14.0, ktery jsem pozadoval) firmou zakoupen soft /viz predmet/. Po instalaci jsem vygeneroval bootovaci secure CD, nastartoval z nej a pri pokusu ulozit image primo na DVD+R zahlasil program: "unsupported drive". Jedna se o "klasicke" DVD palidlo (SATA), ale neni to zrovna "klasicke" PC (i kdyz se jedna o shodne komponenty a na tak nizke urovni se to jako std. PC chova). Prosim uzivatele Acronisu, jestli by mi nemohli sdelit nejake podrobnejsi informace (zda to vubec palit umi, zda to podporuje SATA, delam-li neco blbe,...). Predem diky za pripadne namety.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po instalaci jsem vygeneroval bootovaci secure CD možná tady je zakopaný yorkšír. originální bootov…
lední brtník 18.04.2008 22:30
lední brtník
U verze 11 Home ať se bootuje z orig CD nebo vytvořeného záchranného už volba mezi plnou a bezpečnou… nový
Batul 19.04.2008 08:47
Batul
v.10 a starší - ale jak říkám - nejde o vyrobené cd z už nainstalovaných TI, ale kopii originálního… nový
lední brtník 19.04.2008 13:01
lední brtník
2 TW: To prave nelze (neni to v siti). Rozhreseni :-) je vec hezka, nicmene pro mne nepouzitelna - u… nový
mif 19.04.2008 10:16
mif
ad edit2: no já to myslel tak, že jsem pochopil, že se hovoří ne o BootCD prostředí, ale záloze z bě… nový
touchwood 19.04.2008 13:12
touchwood
doplním ad BTW: Přesně toto se mi stalo, ještě u verze 10: http://pc.poradna.net/question/view/15382… nový
L-Core 19.04.2008 16:37
L-Core
už delší dobu se chystám mrsknout tam vlastní jádro a moduly - jinak mi totiž vyhovuje "prastará" ve… nový
touchwood 19.04.2008 16:40
touchwood
Nene. Ja to spoustim (zalohuju) jen z bootovaciho CD. Na tech potratech je klasicka FAT32, coz za pr… poslední
mif 19.04.2008 16:59
mif

Po instalaci jsem vygeneroval bootovaci secure CD

možná tady je zakopaný yorkšír. originální bootovací cd dává na výběr full version / secure s osekanými drivery - kvůli (ne)kompatibilitě s novějšími chipsety.
proto kvůli této možnosti poctivého "dualbootu" kupujem zásadně kulaté full cédéčko o 200 dražší místo stažení čehosi vygenerovaného instalačkou.

v.10 a starší - ale jak říkám - nejde o vyrobené cd z už nainstalovaných TI, ale kopii originálního bootovacího/instalačního cd, ne stažený exáč.

jinak ani nevím jestli to umí pálit, vždycky vyrobím image na druhý logický disk a nechám ho tam ležet jako zálohu. jak je čas se to vypálí nerem, nebo pokud ten krám nemá vypalovačku - údržbáři ve fabrice skoro všechny vykradli - kopnu to po síti na centrální vypalovadlo.

2 TW: To prave nelze (neni to v siti). Rozhreseni :-) je vec hezka, nicmene pro mne nepouzitelna - uz me napada jen to, ze ta vec nerada Sony palidla. Ted jsem to zkusil doma na svem PC (vse na SATAch) a bez problemu. Ad "edit2": co tim myslis? Ono je IMHOj sumafuck, jestli to bootnu z origose ci prepalence (a doma mi to z prepalence jede).

2 ledobrtnik: Jj. Vyrobil jsem full. A jak jsem nastinil, doma mi to jede. Mam i origosku, ale nebudu s ni litat po zaneradenych a zasponovanych dilnach. No nic, je to koupeny software, tak v pondeli poresim tech-support.

BTW: docela se mi zda, ze je to lepsi, nez ten Ghost ;-).

ad edit2: no já to myslel tak, že jsem pochopil, že se hovoří ne o BootCD prostředí, ale záloze z běžícího OS.

ad BTW: ano, v některých věcech je to znatelně lepší než Ghost, ale v některých to je stále nedotažené. Hlavně se mi nelíbí, že "verzují" i vyšší verze linuxových jader na BootCD (tedy když chceš zálohovat soudobé čipsety a používat moderní síťovky, tak musíš koupit upgrade)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru