Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Satelitní pžijímač

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Mám televizi se zabudovaným DVB tunerem,mám DVDRECORDER rovněž se zabudovaným DVB tunerem.Zajímalo by mě,pokud bych chtěl instalovat satelit na příjem z družice Astra,s tím že bych přijímal jen základní programy,jaký bych musel mít satelitní přijímač,abych mohl sledovat televizi na jednom programu a na DVDRECORDERU nahrávat jiný program.Co jsem se zatím dozvěděl, je prý možné nahrávat jen program, který jde na televizi.Děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
Předpokládám, že v rekordéru i v televizi je zabudovaný DVB-T tuner. To je přijímač digitální pozems…
leo 28.04.2008 20:17
leo
Pokud má televize zabudovaný DVB-T tuner, můžeš sledovat na televizi jiný program, než nahráváš- rec… poslední
nononot 28.04.2008 20:28
nononot

Předpokládám, že v rekordéru i v televizi je zabudovaný DVB-T tuner. To je přijímač digitální pozemské (T-terestrial) televize. Se satelitním příjmem digitální televize to nemá nic společného. Vstupem DVBT tuneru je klasická anténa , STA a podobně.
Satelitní přijímač umožňuje standardně příjem pouze 1 zvoleného programu navoleného na vnitřní ,,jednotce''přijímače. Pokud signál ze sat.přijímače rozbočíme např. do dvou televizorů, budou mít oba tentýž program. To platí, i pokud bude satelitní anténa (parabola) osazena 2 nebo více LNB konvertory. Ty umožní pouze příjem z více družic (z více směrů) bez pootáčení anténou.
Údajně se již satelitní přijímač umožňující příjem dvou nezávislých programů najednou dá sehnat. Je to obdoba televizorů s pravým PIP (obraz v obraze), které též obsahují 2 nezávislé tunery (ladicí díly s příslušemstvím).

Pokud má televize zabudovaný DVB-T tuner, můžeš sledovat na televizi jiný program, než nahráváš- recorderem bude signál podle mne také procházet, nebo jej lze před recorderem rozbočit. To, co ses dozvěděl by platilo jen v případě, že by televize vlastní DVB-T tuner neměla a jen by zobrazovala to, co jí DVB-T přijímač, ( v tvém případě recorder ) dodal. Pokud chceš sledovat satelitní program a jiný také satelitní nahrávat, musel bys mít sat. přijímač s dvěma tunery. Prodávají se také sat. přijímače, které mají zabudovaný HDD, na který se dá nahrávat a přijímače, které umožňují jak DVB-T tak DVB-S ( satelitní)příjem. Upřesni, co pro tebe znamená " základní programy " - myslíš tím FTA ( čili nekodované ), nebo české stanice ? Z českých stanic jsou nekodované jen některé. Není také jen jedna družice Astra a družice nejsou místěné na jednom místě - většina lidí přijímá z pozice 19,2 východně a nebo 23,5 východně. Takže napiš, o které "základní" programy stojíš. Více informací najdeš na stránkách, které se na satelitní příjem specializují- např. www.parabola.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru