Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyber linux distribucie do velkosti 1GB

U mna az potom zacalo 5 hodin prace v prikazovej riadke, po prihlaseni sa mi nezobrazil panel, len kurzor, nefungoval gdm, po jeho zhodeni system siel, ale nefungovali mnohe programy a spustace zavisle prave na Gnome Desktop Mangeri. Bol to viac menej zacarovany kruh: GDM nedovolilo vypnut jeho automaticke spustenie pri starte systemu prave preto, lebo nebezalo. Ale korektne sa spustit nedalo...]:(

Dejstvo druhe
Nakoniec som to o pol tretej rano vzdal a do tretej rana som mal na USBcku rovnakym postupom instalovany Xubuntu 8.04 s prijemnym a rychlym XFCE4 prostredim. Pri nom som zostal doteraz, doinstaloval som si niektore programy (gPHPedit, CSSed Editor, Bluefish, VLC a XMMS2), odinstaloval Nepotrebne hry, Gnumeric Spreadsheat, AbiWordProcessor, Totem player a pod, aktualizoval, customizoval. So vsim vsudy zabera 1,9GB na USB, teda polovica kapacity zostala na data. Nabieha z USB po komplet vypnuti presne 35sekund (niekolkokrat merane stopkami).

Epilog
Tak tot moje skusenosti. Dakujem este za pomoc chalanom z Jabbera na ubuntu.cz. Snad sa to bude hodit aj niekomu inemu, rad poradim, ak budem vediet.

Zdroje
http://www.pendrivelinux.com/2008/04/14/ubuntu-804- usb-hard-drive-install/
http://www.freesoftwaremagazine.com/articles/grub_i ntro/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny