Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Slušné reprosoustavy k HTPC

Dobrý den, prosím o vaše tipy, návrhy ohledně mého dotazu.
Mám doma nové HTPC a řeším poslední "problém". Z brouzdání po netu jsem vyrozuměl, že nelze pasivní reprosoustavu přimo napojit na výstupy zvukové karty v PC. Existují tedy aktivní reprosoustavy, které mohu napojit přímo na výstupy zvukové karty? Jedná se mi o to, že jsem si pořídil domů HTCP (home theathre PC) především proto, abych odstranil veškeré mé předchozí komponenty a vše řešil pomocí jednoho zařízení. Vše co jsem potřeboval mi již funguje. Jenom zvuk mám zatím vyveden přímo z plasmové televize a s tím se samozřejmě nespokojím. Stejnětak bych chtěl kvalitnější reprosoustavu, než je možné běžně koupit k počítači (např. LOGITECH Z-5500 DIGITAL, THX). HTPC rovnoměrně využívám k sledování TV, poslechu hudby, hraní her, sledovaní DVD, BR. Sháním proto slušnější reprosoustavu k mému HTPC s limitem 15000,- Kč. Velmi se mi zamlouvala soustava: Jamo S 606 HCS 5. Ale tu také nejspíš připojit nepůjde.
Prosím proto o link, kde se dá vybrat v dané cenové kategorii z více aktivních reprosoustav (pokud vůbec existují) pro připojení k mému HTPC.
Velmi Vám děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máte to trocha popletené. Jamo S 606 HCS sú pasívne reprobedne, k ich prevádzke si treba dokúpiť A/V…
Liddry 30.04.2008 12:06
Liddry
a čo sa týka zvukovky, poviem nasledovné síce tvrdo ale pravdivo: Pokiaľ máte "lepšiu" repro zostavu…
Liddry 30.04.2008 12:12
Liddry
:-) Ja vim, proto jsem psal, ze jsem ochotny investovat do interni zvukove karty. Nicmene dosud mam…
Petr K 30.04.2008 12:33
Petr K
Kdyz kvalitni zvukovku i pro hudbu, tak na XFi zapomen, to je hruby lowend v tehle kategorii ;-). Za…
JR_Ewing 30.04.2008 12:52
JR_Ewing
Konecne srozumitelne vysvetleni, dekuji. Promyslim co dal. Nejspis poridim vyse zminene logitechy a… poslední
Petr K 30.04.2008 13:20
Petr K

Máte to trocha popletené. Jamo S 606 HCS sú pasívne reprobedne, k ich prevádzke si treba dokúpiť A/V reciever s príslušnou zaťažiteľnosťou. Vy riešite dva problémy, ktoré sa odporujú. Pokiaľ zhánate kvalitný, prirodzený zvuk, tak aktívne tzv. "multimedálne" bedne môžete zo zoznamu vyškrkať. Do Vašej požadovanej sumy 15 000 sa avšak so slušným recieverom a priemernými pasívnymi bedňami nezmestíte. Jedine ak tak nejaký akciový "A/V pack", napr. Yamaha,:http://www.hej.sk/audio-video/obchod/373339/yamaha/ yamaha-av-pack-107-s/
ale pri takýchto zostavách s vernou reprodukciou zvuku však nepočítajte.
Ale pokiaľ ste rozhodnutý pre aktívne repro, tak jedine Logitech alebo Redstar:

product.jsp
product.jsp

a čo sa týka zvukovky, poviem nasledovné síce tvrdo ale pravdivo:
Pokiaľ máte "lepšiu" repro zostavu, tak integrované zvukové sračky s plechovým zvukom a chrchľavými bassmi by ste si mali odpustiť. Radšej priplatiť a dokúpiť lepšiu zvukovku, minimálne Creative SOUND BLASTER X-Fi, ale najlepšie aj takú čo má SPDIF alebo optický výstup.

:-) Ja vim, proto jsem psal, ze jsem ochotny investovat do interni zvukove karty. Nicmene dosud mam zvuk vyveden prave pomoci optiky ze zakladni desky: Gigabyte GA-EP35-DS3R k televizi: Samsung PS42Q97HD a v ramci omezenych moznosti TV jsem spokojen. K tem soustavam - o redstaru jsem necet nic moc pozitivniho. Logitechy si vesmes vsichni uzivatele vychvaluji. Pokud neexistuje jine slusne reseni, pak zvolim prave je.
To se ale stale bavime na urovni PC, me zajima, jestli se vyrabi i extra aktivni reseni v ramci audio.
Nejsem si jist, zda-li se interni X-Fi serie dela s optickym vystupem.
K pripojeni pasivni reprosoustavy by mi stacilo: product.jsp ?

Diky za postrehy

Kdyz kvalitni zvukovku i pro hudbu, tak na XFi zapomen, to je hruby lowend v tehle kategorii ;-). Zadna kvalitni zvukovka ( stejna jako zadny kvalitni stolni CD prehravac nebo kvalitni gramofon ) nema vystup uzpusobeny zivit reproduktory. To zejmena proto, ze maji diky male impedanci velky prikon a koncove prvky je nutne chladit. Ani pocitac neni schopny dodat potrebne mnozsti energie k jeho provozu. Pokud chcete kvalitni reseni, druhemu zarizeni se nevyhnete.

Konecne srozumitelne vysvetleni, dekuji.
Promyslim co dal. Nejspis poridim vyse zminene logitechy a hotovo. Beztak mam v mistnosti urcene pro HTPC maly prostor (3x4m), tak to bude muset stacit.

Timto povazuji toto mnou otevrene tema za vyresene.

Dekuji vsem za prispevky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru