Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nehorazne vytizeni souborem lsass.exe

chtělo to uvést jaký je servicepack. jestli sp1, máš smůlu*, záplata kb835732 není účinná proti všem variantám sasseru. v případě sp2 jde o jiný vir, léčit se to bude skoro stejně.
v každém případě odpojit od sítě, ať nemá vir v paměti důvod tvořit stovky vláken vysílajících svoje zavirované pakety do sítě - a tobě tak zbude trochu strojového času k obsluze klávesnice :)
vyléčit bys to mohl spuštěním msconfig.exe a vypnutím nežádoucího viru, který se automaticky spustí po startu, případně nalezením tohoto .exe souboru nejspíš v adresáři c:\windows, případně system32 a smazáním, a tvrdým restartem. nebo si stáhni univerzálnější odvšivovače pro více rodin síťových virů: McAfee AVERT Stinger nebo rychlejší avast Virus Cleaner.
dobré nástroje dělá i symantec, ale ty jsou hodně jednoúčelové, dost pravděpodobný je Korgo Removal Tool ale musel bys vědět co máš za vir.

*) pokud máš sp1, přeinstaluj po odvirování na servicepack2, a zapni si aspoň windowsový firewall. zároveň se dá předpokládat, že také další lidé ve vaší lokální síti mohou mít stejné problémy - leda že máš veřejnou ip, pak je neřeš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny