Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem domaci sit

Jsem amater v oblasti PC a potřeboval bych poradit jak si mam udělat siť u sebe doma. Mam 2 notebooky a 2 stolni PC. chytam wifi internet naproti z panelaku, mam prijimac (takovy talir + u něj mam trubici, pres kterou chytam internet bezdratove) 2 stolni pc mam zapojene normalne pres kabel z routeru a 2 notebooky na tech chytam inet bezdratove z te trubice. Kdyz chci nasdilet vsechny pocitace tak nemuzu dat vsechny 4 dohromady.Mam vsechny 4 compy ve stejne skupine a presto je nemuzu dat dohromady spojene mam akorat 2 stolni a separatne 2 notebooky. Jednoduse nemuzu spojit PC s notebookama. Nevim proc. Kdyz jsem na jednom stolnim tak se do slozek druheho stolniho dostanu a u notebooku to same ale nevidim slozky ktere mam v NB na stolnim a naopak. Loni mi to fungovalo a nenastavoval jsem zadne IP adresy nic, zapojil jsem vsechny compy na net a hned jsem videl u vsech pocitacu vsechny slozky. Dekuji za jakoukoliv radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak jsem pochopil z předchozí komunikace: máš za sebou 2 routery, jeden od ISP, druhý "svůj". Za ro…
touchwood 05.05.2008 15:27
touchwood
Taky by ještě stálo za to vědět, čeho chce tazatel dosáhnout. Nejdřív píše o domácí síti a pak najed… poslední
jbo 06.05.2008 08:21
jbo

Jak jsem pochopil z předchozí komunikace:

máš za sebou 2 routery, jeden od ISP, druhý "svůj". Za routerem od ISP máš APčko pro své bezdrátové klienty a dále svůj router.

Možná by bylo vhodné, abys všechna síťová zařízení, která tam máš, zde přesně vypsal (značka, typ) a napsal, co je do čeho připojeno a do jakého portu. Podle mě můžeš svůj router zcela zrušit a nahradit jej switchem. Nicméně je to jen prostý odhad, více se opravdu říct nedá, tvůj popis je velmi zmatečný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru