Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Unattended instalace-moje otazky-doufam, ze zadny zacatecnik

Tak tu hazim par svych problemu s bezobsluznou instalaci windows:

Nechci pouzit zadne tooly tretich stran [nlite, ani integratory, hotove svcpack.infka a pod.], maximalne tak zdrojve kody skriptu.

1. visual effects: mam v runonce nastaveni ktery probehne samozrejme po runonceex, tzn. plan je ten, ze user se priloguje, pak je ve startup skript co restartne pc a smaze sam sebe - bez restartu se zmeny efektu neprojevi. Problem - skript restartne pc a zmeny se nejenze nenaimportuji, ale ani neprojevi! Sleep apod. sou samozrejme neprijatelne nesystemove reseni, co s tim? K importu pouzivam normalne regedit. Co s tim?
2. IE7 nastaveni: importem registru to nejde, tak sem si udelal skript co spusti IE, cekat az se nacte (tusim, ze cekam na Tabbar) a zavre IE. Naiportuje (opet regedit) registry a ... nic, po spusteni IE se vetsna nasteveni neprojevi. Projevi se treba nastaveni google jako vyhledavace, potom se nastavi zobrazeni menu (no, to je zajimavy, protoze zadny tweak pro zobrazeni menu neimportuju!!), pak treba phishing filter to vubec nenastavi. Hmm. Co s tim?
3. Microsoft Update, Office genuine advantage ActiveX - nahraju do downloaded program files infka, do system32 dll, zaregistruju dllky (regsvr32), ale po vstupu na WU, nebo stranku co chce OGA to musim rucne instalovat, tj. activeX prvky se nenainstujou. Co s tim?
4. Zobrazeni skrytych soboru - importnu registry pro zobrazeni skrytych a systemovych souboru, po dokonceni instalace je nastaveni v moznostech slozky spravne videt, ale systemovy a skryty soubory ne! Co s tim? Importuju to v T-12 tj. do default usera pred vytvorenim administratorskyho uctu, ktery si to z tama zreplikuje.
5. Jak naprosto cistou cestou nastavim zobrzeni vsech slozek v exploreru jako details a tento pocitac take jako details, ale s tim, ze se bude seskupovat po skupinach?

Předmět Autor Datum
Obávám se, že já ti moc nepomůžu, nastavení OS řeším přes doménové politiky a instalaci SW rovněž.
touchwood 05.05.2008 21:17
touchwood
Njn, ale tohle ani pres lokalni GPO nevyresis. ActiveX pres GPO taky nainstalovat neumim. Mozna tak…
L0 05.05.2008 23:24
L0
co tím jako myslíš? Přes doménové GP to vyřešíš všechno a lokální mají jen ten rozdíl, že nejde inst…
Vladimir 05.05.2008 23:39
Vladimir
Instalace activeX pres GPO? Nevim jak jinak nez, jak to delat normalne. Ano IE7 nastaveni. Ano visua…
L0 06.05.2008 00:05
L0
chtěl jsem tím říct jedno: nepřipadá mi logické, ani praktické "zanést si" čistou instalaci nějakým…
touchwood 06.05.2008 07:15
touchwood
Je to instalace pro znamy a pro me, takze domena nepripada v uvahu. Jeden dokonce ani nema net :) N…
L0 06.05.2008 08:19
L0
Chápu, že to chceš asi "na domů", ale tak jako tak ti neporadím. Jedině zkusit technet či MSDN, příp…
touchwood 06.05.2008 22:14
touchwood
No ale musim rict, ze s tim gpo si me vnukl zajimavou myslenku s tim zkusit nejak bezobsluzne pri in… poslední
L0 06.05.2008 22:16
L0
Taky bych jeste dodal, ze aktualizaci komponent mam vyresenou krasne, proste mam skript co spustim a…
L0 06.05.2008 08:21
L0

Njn, ale tohle ani pres lokalni GPO nevyresis. ActiveX pres GPO taky nainstalovat neumim. Mozna tak to nastaveni efektu by jeste slo.

Ale to je uplne jedno, ja bych rad odpoved spis od nekoho, kdo vi jak to vyresit, ne od nekoho kdo nevi!

co tím jako myslíš? Přes doménové GP to vyřešíš všechno a lokální mají jen ten rozdíl, že nejde instalovat software a politiky se uplatní bez rozdílu na všechny uživatele. Odpovídej na vlákno na které reaguješ a nemusíš nikoho napadat pokud se ti odpověd nelíbí.

IMHO by průměrný IT potřeboval tak o 80 procent lepší komunikační a sociální schopnosti...

Instalace activeX pres GPO? Nevim jak jinak nez, jak to delat normalne. Ano IE7 nastaveni. Ano visual effects. Netusim to zobrazeni details ani skrytych souboru, skryty soubory asi jo, details ne.

Opravu by me ale zajima odpoved nekoho kdo vi odpovedi na moje otazky, GPO to neresi. Leda bys vedel jak v unattended isntalaci nastavit lokalni GPO.

Nevim jestli prumerny, ale jo. Nevim jak to souvisi s timhle.

chtěl jsem tím říct jedno: nepřipadá mi logické, ani praktické "zanést si" čistou instalaci nějakým dalším kódem, už jen proto, že v případě potřeby aktualizace těchto komponent jsem ve stavu, kdy bych to musel zase ručně předělávat. V takové případě mi GPO přijdou jako velmi elegantní a mocné, umožňují podle potřeby přidávat/odebírat/měnit, např. jen přetažením počítače nebo uživatele z jedné org. jednotky do jiné org. jednotky, nebo modifikací stávající GPO, případně přidáním další GPO ke stávající OU.

"Originální" způsob konfigurace unattended instalace jsem kdysi zkoumal, zda by se mi nehodil, a zavrhl jsem jej, právě kvůli jeho téměř nulové užitečnosti - normální IT prostředí se velmi dynamicky mění a fixovat se na postinstalační konfiguraci mi nepřipadne jako dobrý nápad.

A to je vše - jak je patrno, přesnou odpověď na tvou otázku neznám, a protože mi připadne nesmyslná, ani nebudu hledat její řešení. Nabídl jsem ti místo toho alternativu, snažil jsem se pomoci. Pokud tě to neuspokojilo, je mi líto, více času investovat nehodlám (jednoduše jej nemám nazbyt).

Je to instalace pro znamy a pro me, takze domena nepripada v uvahu. Jeden dokonce ani nema net :)

Nechtel sem to sem psat, prislo mi logicke, ze kdyz se na neco ptam, nebudes mi odpovidat "ja bych to udelal takhle", ale bud napises odpoved, nebo nic :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru