Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potrebuju poradit s vyberem wifi routeru SMC

Flegu, "vysoká zátěž" 100 lidí, to je přece jen o tom, jak si nastavíš velkou conntrack tabulku ;-) Spíš bych řekl, že co je pro takové sítě důležité, je jak moc lze nastavit QoS a shaping..

Nic proti SMC, jsou to jednoduché a tupé krabičky, což je jejich velká výhoda, protože jdou jednoduše nastavit a nic se na nich nemůže "polámat", navíc BFU pak má pocit, že "tomu rozumí - tady to píchneš do WAN, tady to do LAN a funguje to." Ale pro mě to není záruka dobře investovaných peněz.

P.S.: příklad z praxe: kdybych měl něco jako SMC ve své domácí síťce, tak už bych byl dávno v háji. Sousedovic děti furt něco sosaly přes BT apod. a během 2 dní vysosaly limit FUP (to bylo ještě v dobách kdy mělo DSL limity). Hrozby, domluvy nepomáhaly, navíc jejich rodiče net potřebují a mně bylo blbé je odpojovat. Tak jsem to vyřešil tak, že jsem si napsal skripty a firewallová pravidla nad L7 filtrem, které jim účtovaly traffic a po 50MB P2P trafficu denně je strouhly na nějakých směšných 64kbit Up/Down (samozřejmě jen selektivně na P2P), tak, aby i ostatní mohli pracovat s netem. A to vše jen díky tomu, že to ten Aušus s X-WRT umožňuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny