Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zmena drive letter

Nie som si isty ale myslim ze Win2k/XP maju niekde v registry alebo kde ulozene priradenie ktore je principialne tusim nieco taketo: pismeno -> fyzickydisk/oddiel
Predstav si to napr. ako tabulku kde C:->radic0,disk0,oddiel0, D:->radic0,disk1,oddiel0, apod, takze ked urobis presnu kopiu systemu z C: na D: tak system bude blbnut, kedze C: ostane povodne C: a Win su zrazu na D: co je zle.

Riesenie nemam overene ptz prenasat Win z C: na D: by ma nenapadlo (aky by to malo vyznam?) ale mohlo by pomoct nieco z tohoto:
a) na novy disk nahrat ten image, este pred nabootovanim z noveho disku odpojit povodny disk, a raz nabootovat z toho noveho disku. Kedze stary disk tam nie je tak "radic0,disk0,oddiel0" t.j. C: bude ten novy disk, potom mozes skusit shutdown a znova pripojit ten stary disk, teraz uz (mozno, neviem) Win staremu disku priradi nove pismeno.
b) ak je to mozne tak fyzicky (na datovych kabloch) prehodit disky C: a D:

P.S: zmena set premennych nepomoze. Ak by si sa zmieril s tym ze system bude na D: tak kedysi davno som videl nejaku utilitku ktora zmenila v registroch kazdy vyskyt C: na D:, ale uz si nepamatam kde. Skus google (drive letter Win)
A treba samozrejme skontrolovat aj boot.ini ako uz bolo pisane, lepsie je ale odpojit povodny disk, potom bude boot.ini suhlasit. Ak si chces nechat v PC aj povodny disk, a neprehodis disky fyzicky, tak bude asi treba zmenit boot.ini pretoze ak ho nezmenis ta sa bude spustat Win zo stareho disku (aj ked novy disk je v BIOSe bootovaci tak sa precita z neho len boot.ini a nezmenene boot.ini spusti Win zo stareho disku)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny