Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aku zvukova kartu? Specificke poziadavky

Mam novy pocitac, v starom som mal Audigy 2, ale v novom nemam miesto - volny PCI slot, navyse OS Vista tuto zvukovky plne nepodporuje. Mam teraz len integrovanu zvukovku na doske, ale nie som s nou spokojny, preto chcem novu. Pomozete mi prosim pri vybere?

Moje poziadavky:

- X-Fi, alebo ina s porovnatelnou kvalitou
- najlepsie do PCIe slotu
- digitalny vystup pre digitalne reproduktory
- analogovy vyspup pre 5.1 reproduktory

Digitalny vystup chcem pre reproduktory, ktore planujem az na neskor, ale chcel by som uz digitalne a nechcem neskor kupovat dalsiu zvukovku, ani teraz som to neplanoval.

Zatial som uvazoval o tychto...

X-FI mX Xtreme Audio, PCIe express

- Uz som ju chcel kupit, je to PCIe karta, s digitalnym vystupom, dobrou cenou, ale - je to vraj len Audigy s novym nazvom, funguje len softwar-ovo..., aj ked to pisali o PCI verzii, ta nema ani digitalny vystup, PCIe verzia je mozno ina - plnohodnotna X-Fi karta, ale to neviem nikde zistit, inak by bola idealna.

X-FI mX Xtreme Gamer

- Plnohodnotna X-Fi karta, ale len PCI verzia - musel by som vyhodit jednu TV kartu a neskor kupit nejaku PCIe TV kartu, aj ked to som planoval, ale nema ani digitalny vystup.

Dalsie X-Fi su uz prilis drahe, co ostatne znacky? Existuje ina kvalitna PCIe karta s digitalnym vystupom?

Vdaka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No já mám X-Fi Titanium. Nemá sice plechovej obal pro audiofily ani podpis toho maníka Fatal1ty ani…
MM_tank 21.11.2009 00:06
MM_tank
Dik, tak uz to mam potvrdene 2x. Ja som vtedy nemal na vyber, XtremeGamer bola za normalnu cenu prav…
Dreamer 21.11.2009 12:18
Dreamer
Promiň, nevšiml jsem si tohoto dotazu. Přes hotkey XP to jde ovládat krásně, zkoušel jsem výšky,basy…
MM_tank 09.12.2009 21:27
MM_tank
Uz tu kartu mam a som spokojny. Nasiel som moznost "Jacks", tam je FlexiJack Mode, FlexiJack 1 a mo… poslední
Dreamer 23.12.2009 00:26
Dreamer

No já mám X-Fi Titanium. Nemá sice plechovej obal pro audiofily ani podpis toho maníka Fatal1ty ani mi creative netvrdí že x-fi gamer je něco jiného (není, i titanium má 32mb paměti na desce). A jsem spokojený. Ovladače se mi zdají v pohodě (vista64 a win 7-64).

Cokoliv co má v názvu Audio od creativu bych nebral, viz podvod s audigy music a audigy audio. PCI je už hodně stará sběrnice, pokud kupuješ dražší zvukovku tak přemýšlej dopředu a nekupuj nějaký výprodejový model...

Dik, tak uz to mam potvrdene 2x. Ja som vtedy nemal na vyber, XtremeGamer bola za normalnu cenu prava X-Fi a jedina PCIe zvukovka bola XtremeAudio, vtedy som aj cakal, ale bolo to v nedohladne. PCIe zvukovka sa objavila az par tyzdnov potom co som kupil Gamer a bola aj pomerne draha.

Inak Gamer je stale v ponuke, Audio tiez a okrem nich je uz len Titanium, ktora vtedy ani neexistovala, takze stara karta to nebude, aj drahsie modely su vlastne vsetky Titanium a aj ta lacna ma ako prva niektore novinky, ako som pisal vyssie, takze myslim ze som si vybral dobre, len este nech ju mozem kupit...

Inak ako si s nou ty spokojny? Ak by si mal cas, mohol by si prosim vyskusat ci tam ide ovladat basy a vysky programom HotkeyP, mozno aj tebe sa to hodi. Tu je odkaz na program, je maly, usporny, cesky a zadarmo:

ostatni.html

Prikaz: Volume +
Parametre: Bass

Prikaz: Volume -
Parametre: Bass

To staci, ak pojde to, pojdu aj vysky.

Funguje to len v Entertainment mode.

Promiň, nevšiml jsem si tohoto dotazu. Přes hotkey XP to jde ovládat krásně, zkoušel jsem výšky,basy i hlasitost. Akorát to pokaždé hodí onscreen info o hlavní hlasitosti i když měníš basy. Hlasitost jde regulovat i v jiném než enter.. modu.

Do včerejška sem byl maximálně spokojený, včera jsem zjistil nějaké nesrovnalosti s nastavením mikrofonu /v creative audio launcheru nereaguje jezdec, nevím čím to je. Nastavit to nějak šlo přes standardní nastavování windows 7. Zatím to neřeším, až budu mít čas a náladu přeinstaluju ovladač/. Používám to na občasné hraní 7,1. U ostatních creative zvukovek počítám koenktory, sehnat ten jejich krypl konektor je nemožné co vytáhne z jedné díry dvakrát repro je nemožné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru