Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno citrix

Dobry den,kamarad ma v praci veskere spojeni na net kontrolovane timto programem,pokousel se mi odeslat nejake fotky ale bez uspechu. Chci se zeptat jestli se da nejakym zpusobem obejit (za nejake vetsi komplikace to zase nestoji)nebo ma proste smulu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem se dozvedel vic : pripoji flash ale nemuze zkopirovat foto na svuj osobni disk,pry pouze na…
on 13.05.2008 18:30
on
Aha. Tak to je jinak, používá buď Metaframe nebo Citrix Presentation Server. V tom případě ovšem ces…
touchwood 13.05.2008 21:23
touchwood
Muzu poprosit o popis pro laika? Preposlu mu to.
on 13.05.2008 21:30
on
Používá-li Citrix Metaframe (starší verze, cca 8 let stará) nebo Pres. Server (novější), pak používá…
touchwood 13.05.2008 22:28
touchwood
Jeste jednou dik,zitra se bude zkouset. poslední
on 13.05.2008 22:35
on

Tak jsem se dozvedel vic : pripoji flash ale nemuze zkopirovat foto na svuj osobni disk,pry pouze na C,nejde je pripojit jako prilohu,bezna posta me od neho chodi.Pry to jde odeslat pouze s povolenim technika(?)ktery je muze vlozit.Uf,vic jsem z neho nedostal,neumi to poradne popsat.

Používá-li Citrix Metaframe (starší verze, cca 8 let stará) nebo Pres. Server (novější), pak používá tzv. publikované aplikace terminálserveru. Ty fungují tak, že pro jejich běh není použit hardware počítače u kterého sedí uživatel, ale běží na serveru. Uživateli se pak zobrazuje jen okno aplikace běžící na serveru a naopak od něj na server jdou úhozy kláves a pohyby myši.

Funguje to moc pěkně a je možné takto provozovat např. velké aplikace, které vyžadují přítomnost nějakého backendu, např. nějakého aplikačního nebo SQL serveru. Uživatel pak tedy může sedět třeba na jiném konci světa a přesto může pracovat. Problém však může být dostupnost dat. Jak jsem už řekl, aplikace běží na jiném počítači, mnohdy stovky kilometrů vzdáleném, a tedy je třeba uvažovat, že přístup k datům uživatele, uloženým v jeho počítači, nemusí být pro aplikaci jednoduchý. Citrix klient samozřejmě obsahuje možnost připojit lokální disky do CTX session (spojení k aplikaci), nicméně to se dá politikami omezit až zakázat (např. kvůli zachování přenosové šířky pásma). Co se skoro nikdy nezakazuje, je clipboard (schránka). Tato schránka je totiž rovněž sdílená a co zkopíruješ v lokálním PC, můžeš vložit do okna publikované aplikace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru