Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Synchronizace velkého množství mobilů s Exchange na firemním serveru

Ahoj,
prosím o pomoc s řešením tohoto zadání: Ve firmě stabilně sedí pouze cca 20 zaměstnanců, má však velké množství (cca 100) roztroušených poboček resp. jednotlivců sedících doma. Jejich představa je taková že do firmy se umístí server s MS Windows Server 200x a MS Exchange. Externí spolupracovníci dostanou mobilní telefony s Blackberry od O2 a budou si synchronizovat s firemním Exchangem maily, schůzky atd. Představa že si všichni začnou synchronizovat najednou a server bude připojen přes nějaké ADSL s mizerným uploadem mě docela děsí. Nemáte někdo nějaké elegantnější řešení ? Cokoliv, zatím není nic z výše uvedeného nakoupeno. Díky předem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Huh, neni blackberry jen o poste a kalendari? Myslim, ze cytrix je kanonem na vrabce.
JR_Ewing 14.05.2008 23:32
JR_Ewing
O nic jiného než poštu a kalendář vlastně nejde. Ty bys tedy navrhoval jaké řešení ?
strejdabrabenec 14.05.2008 23:41
strejdabrabenec
Blackberry je asi nejelegantnejsi a nejjednodussi reseni ( i kdyz si zase priplatis u O2 ). Ja tedy…
JR_Ewing 14.05.2008 23:56
JR_Ewing
Ano, ale zkusil jsi s BB pracovat? Vždyť to je plaintext mail, s možností velmi (ale opravdu velmi)…
touchwood 15.05.2008 07:02
touchwood
Se změnou zaměstnavatele budu BB zanedlouho fasovat, tak jsem zvědavý na tu hrůzu.
josephino 15.05.2008 07:13
josephino
používat se to dá (i když ty fonty navrhoval snad nějaký sadista ;-)), ale není to rozhodně na trval… poslední
touchwood 15.05.2008 07:24
touchwood

Blackberry je asi nejelegantnejsi a nejjednodussi reseni ( i kdyz si zase priplatis u O2 ). Ja tedy osobne jsem proti takovymto resenim, mit kalendar a postu 24/7 u sebe. Ostatne jako jsem proti technologiim, ktere jeste vic zrychluji nasi hektickou dobu. Reakce vyzadovana pokudmozno ihned. Nebylo nam lip, kdyz jsme se mohli domluvit tak maximalne telefonem a nebylo jak zjistovat, proc ten dotycny v tom smluvenem case na tom miste neni?

Ano, ale zkusil jsi s BB pracovat? Vždyť to je plaintext mail, s možností velmi (ale opravdu velmi) základní editace základní množiny dokumentů (v podstatě word, excel) a možností zobrazovat navíc powerpoint.

Já předpokládám, že pokud někdo opravdu pracuje, pak s těmi dokumenty reálně pracuje, tj. je edituje. BB je IMHO jen takový trochu lepší emailový pager, dá se s tím v podstatě jen potvrzovat maily a v případě nouze nejvyšší trochu editovat dokumenty. Navíc ta jejich klávesnička, to je totální ergonomický masakr, nedá se na tom smysluplně dlouhodobě pracovat. A jestliže (jak vidím) má být takto připojeno okolo 80% uživatelů, nemyslím, že to je dobrý nápad.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru