Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí box a 2.5" disk na zálohy

promiň, ale myslím si že si ze všech lidí tady děláš legraci. požaduješ bezpečné uložení desítek gb (patrně dlouhodobé), a zároveň píšeš a preferuješ "co nejlevnější" řešení.

- co nejlevnější: pak si skutečně kup svůj usb boxík za 200+disk, třeba co nejlesklejší nebo modře eloxovaný - to je dnes in, a celý thread jsi zakládal zbytečně.

- varianta šuplíkový rámeček: nebude se s tím furt hrkat, ale dostupnost z disku záleží na tom kdy majitel zabudovaného disku přijde do práce a co s tím pc zrovna dělá. takto si bezpečná a dostupná data nepředstavuju.

- samostatně postavený disk/nas:
usb verze je pohodlně dostupná pro jediného připojeného člověka, má více smysl pro přenášení. přenosnost disku ohrožuje jeho životnost (porucha, ztráta), to znamená hodí se na instalačky, jejichž ztráta představuje jen jednodenní výpadek. ale nelze takto trvale přenášet cenná firemní data.
síťový disk, který neslouží jako pracovní, není u kohosi v pécéčku: podle bezpečnosti buď samostatný nebo raid 1. podle důležitosti se spokojíte s nas "krabičkou", nebo zvolíte variantu samostatných disků u serveru který se navíc stará o paravidelné zálohování (není jen aktuální verze souboru ale jde rozumně dohledat historie do nějakého data).

všechna řešení můžeš vytunit o ruční/poloautomatické zálohy třeba na dvd (soubory primárně organizovány podle období kvůli zálohám, odkazy podle kategorií realizovány jen odkazy).

čili rozhodni se pro nějakou kategorii, to určí kolik bude potřeba peněz. ale neptej se na konkrétní typ rámečku do pécéčka, to si fak děláš srandu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny