Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pomoc s vyberem HDD

Jiste se to to probiralo mnohokrat, tak bych se chtel jen zeptat na aktualni doporuceni pro nakup HDD pro zalohy.

Posledni dobou mam zkusenosti, ze se kvalita vyrobku rapidne propada, mozna to souvisi se ztratou hodnoty dolaru (a tak nutnou usporou vyrobcu)...

Odesel mi pevny disk Hitachi P7K (SATAII) z unora 2008. Plotny se toci, BIOS jej nevidi. Po zkusenostech se Seagate (casty vyskyt BB) moc alternativ nezbyva. V ostatnich bohuzel nemam prehled.

Jaky by jste doporucily disk pro zalohy? Rozumny pomer cena/trvanlivost. Vykon u zalohovych disku nehraje roli. Diky za rady a sdeleni pripadnych zkusenosti.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Někde jsem četl že po dobu záruky -3 roky odejde asi 10procent disků. Výrobci pochopitelně přesná čí…
MM_tank 24.05.2008 17:43
MM_tank
Ja zase nikdy nemel problem s Hitachi (krom IBM a jejich "sklenenych pokusu" 3-[), zatimco WD 80JB (… poslední
gd 24.05.2008 19:36
gd

Někde jsem četl že po dobu záruky -3 roky odejde asi 10procent disků. Výrobci pochopitelně přesná čísla nikde nevyvěšují.

Momentálně jedu na discích WD. Hitachi bych si do počítače nedal, Samsung jsem teď montoval jeden 750G a vibroval tak že sem myslel že je po něm. Tak se objednasl druhej a vibroval stejně -asi je to vlastnost.Fuj.Seagate ještě jde ale jejich řadu 7200.10 s kolmým zápisem provázeli asi před rokem časté mrtvoly tak nevím.

Ja zase nikdy nemel problem s Hitachi (krom IBM a jejich "sklenenych pokusu" 3-[), zatimco WD 80JB (bohuzel jeste s kulickyma...) a Seagate 7200.10 me moc nepresvedcily. Se Samsungem jsem se setkal jen jednou, a ty same zkusenosti, jak pises ty.

Mimochodem, nemate nekdo nejaky tip, v cem by jeste mohl problem byt (krom odesleho PCB)? Kabely jsem zkousel vymenit vcetne zmeny radice.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru