Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook na VŠ za 15000

Dobrý den,

v říjnu budu nastupovat na vysokou školu, kde budu potřebovat notebook. Notebook jsem nikdy neměl a vůbec se v nich nevyznám, proto bych se rád zeptal zde. Pokusím se zde vypsat vše, na co si vzpomenu, co by Vám mohlo pomoci mi pomoci, takže to asi bude trochu delší počteníčko :D

Na co notebook potřebuji?
- Nastupuji na VŠ, obor strojírenství a později zaměření robotika, tudíž kromě klasických textových, tabulkových programů atd., budu používat i nějaké 3D modelovací programy, simulace atd.

- Doma bych si na něm taky ve volném čase rád něco zahrál

- Nakonec taky na nějaké to běžné používání, internet, filmy atd.

Co očekávám a vyžaduji?
- Cenu okolo 15 000 (dejme tomu plus mínus 2000, ještě nevím, kolik přesně si vydělám, ale zůstaňme kolem té patnáctky)

- Teoreticky jedinou podmínkou, kterou notebook skutečně musí splňovat, je DVD mechanika a Wi-Fi.

- Od hraní neočekávám žádné zázraky, ačkoliv se v noteboocích nevyznám, tak vím, že na hraní je vždy lepší stolní PC, než notebook. Bohužel můj stolní PC dosluhuje a já si rozhodně nevydělám na notebook i stolní PC, tudíž to musím řešit takto. Rozhodně nečekám, že na něm rozjedu nejnovější hry ani na nejnižší detaily. Jak říkám, můj stolní PC je stará rachotina, která rozjela nejnovější hru z roku 2010, takže jsem zvyklý hrát málo náročné/starší hry :D. Co mě teď tak napadá, že bych na tom chtěl hrát je asi WoW, Heroes of the Storm, SWTOR, Assassin´s Creed II, World of Tanks, Skyrim atd. Bylo by samozřejmě super, kdybych na tom rozjel GTA V, ale jak říkám, neočekávám to a ani to není podmínkou. Samozřejmě ale čím výkonnější by byl, tím lépe. Takže tímto bych zároveň chtěl poprosit různé chytráky, aby se zdrželi bezvýznamných komentářů o tom, jak jsou notebooky na hovno, a jak se na nich nedá hrát atd. Jak říkám, nečekám zázraky a většinu zmíněných her jsem stejně rozjel i na té stolní rachotině s 256 MB grafikou a 2 GB RAM :D

- S výkonem ale souvisí chlazení. Bylo by dobré, aby vzhledem k ceně a hardwaru bylo kvalitní a v rámci možností dobře odvádělo teplo, nerad bych to usmažil. Případně, je dobré dokoupit alespoň domů chladící podložku? Funguje to?

- S velikostí teda moc nevím, jak říkám, budu ho nosit do školy (zatím vůbec nevím jak často, ale hádám, že denně asi ne), ale i používat doma, takže čím větší, tím lepší, ale zase ať to není nějaká pětikilová potvora. V tomhle ohledu asi budu potřebovat radu někoho zkušeného, co je ještě na přenášení přijatelná váha a velikost.

- Taky by bylo fajn, aby mi nějakou dobu vydržel, a abych nemusel za dva roky kupovat nový.

- Jakou značku vůbec nevím, slyšel jsem akorát od známých, že za žádnou cenu nemám brát Acer, že prý nejsou zrovna kvalitní, ale vůbec nevím.

Nový nebo repas?
- Momentálně dělám brigádně ve skladu, kde je jeden z našich zákazníků Dell. Od šéfa jsem dostal kontakt na servisního technika přímo z Dellu, který dělá repase notebooků. Jsou tři, čtyři roky staré, ale ten technik je komplet vyčiští, případně vymění baterii, disk, nahodí oficiální Windowsy. Šéf mi ho doporučuje, že na to, že je to použité, je to prý hodně kvalitní, funguje mu už hodně dlouho a v případě problémy prý není problém se domluvit na servisu. Chápu, že na tohle je asi těžké odpovědět, ale vyplatí se mi spíše kupovat nový nebo je lepší takovýto repas od odborníka?

No, to je asi vše, ale je možné, že jsem na něco zapomněl, takže to případně přidám do komentářů nebo se doptejte. Budu tedy skutečně rád za každou rozumnou radu a pomoc s výběrem :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny