Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kontrola otáček větráků

Zdravím, mám problém s kontrolou otáček větráku napojeného na základní desku přes 3 pinový konektor. Na desce mám připojený větrák z procesoru a jeden zadní z case. V biosu vidím oba dva, ale nastavit jde pouze ten z procesoru a když chci změnit nastavení toho z case, tak nemůžu potvrdit změny a větrák jede pořád na 1200 otáček. Základni deska má funkci FanXpert, ale na tu reaguje pouze procesorový větrák. Je to 120mm větrák který přišel už nainstalovaný v bedně Zalman Z1 Neo. Nevíte někdo co s tím? Dále mám vepředu dva 120mm větráky na koncovku molex, ty přišly taky z bednou. Vím že softwarově kontrolovat nejdou, protože nejsou zapojene přes základní desku a nenašel jsem na nich možnost manuálního přepnutí otáček, víte o nějakém zařízení kterým to jde kontrolovat?

Mám základní desku ASUS H110M-R
Verze biosu je UEFI BIOS v. 3401

Předem děkuji za odpověd

Předmět Autor Datum
Nedokážu si představit procesorový větrák, který přišel nainstalovaný, ta deska má snad konektory pr…
karel 17.08.2017 16:55
karel
Promiň za špatné vyjádření. Na procesoru je chladič který se skládá z kovové části a větráku, ten js…
Merlin 17.08.2017 17:01
Merlin
http://www.servispckupka.cz/ventilatory_v_pocitaci_pripojeni_ventilatoru.php [79373-fan-png] poslední
karel 17.08.2017 17:09
karel

Nedokážu si představit procesorový větrák, který přišel nainstalovaný, ta deska má snad konektory pro připojení 4-pin ventilátorů. To teda přišlo zčásti složené nebo sis to kutil sám doma? Stačí, když větráky v case větrají, nemusíš je nijak kontrolovat.

Promiň za špatné vyjádření. Na procesoru je chladič který se skládá z kovové části a větráku, ten jsem myslel. Na desce je konektor se 4 piny, z větráku vede kablík a ten má piny jenom 3, může být problém v tom? Skládal jsem si to sám, akorát v té bedně byli přibalené 3 větráky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru