Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows Live Mail - nastavení pro jednotlivé emaily

Prosím, můžete někdo poradit s programem Windows Live Mail?

Uživatelé Outlook Expressu jsou zvyklí, že měli jednu složku Doručené pošty, jednu složku Odeslané pošty atd. pro všechny své emailové účty. WLM automaticky vytvoří pro každý účet zvláštní složky doručené pošty, odeslané pošty atd. Některým lidem přecházejícím na WLM z OE toto uspořádání nevyhovuje a chtěli by i ve WLM mít obdobný systém jako měli dosud v OE. Proto se ptám, zda je někde ve WLM možno nastavit, aby tento program nevytvářel složky a podsložky k jednotlivým emailovým účtům?

Důvod? Uživatel používá vícero emailů a leckteré jeho kontakty mu píšou na různé emaily. Uživatel si tedy pomocí pravidel nastaví, aby pošta od kontaktu XY spadala do složky XY, pošta od kontaktu AB do složky AB atd. Uživatel má vypracovaný důmyslný systém složek a podsložek a nechce, aby mu v zobrazení složek překážely ještě zbytečné složky a podsložky k jeho jednotlivým emailům. Lze toto nějak vyřešit?

Neptám se jen za sebe, ptám se na víc uživatelů, které se snažím přimět k přechodu z OE na bezpečnějšího a modernějšího poštovního klienta. Oni jsou zvyklí na OE a nechtějí se učit nic nového, takže odmítají alternativy jako TB apod. Jakžtakž by byli schopni přijmout WLM, protože je to hodně podobné jako OE. Proto prosím - nepište odpovědi ve stylu "Thunderbird je lepší" nebo zkuste "The Bat".

Díky předem za odpověď.

Předmět Autor Datum
The Bat! to dělá také a tohle mi děsně vadilo WLM neznám. V The Bat! jsem to vyřešil tak, že jsem si…
Kráťa 02.06.2008 10:11
Kráťa
Kráťo, díky za info. Když už jsme odbočili k programu The Bat! , mám k němu dotaz ;-) Když už si tak…
Eva_M 02.06.2008 10:20
Eva_M
Nevím, jestli jsem to dobře pochopil. Mám je sbalené (ty s + jsou účty - bez + společné adresáře). A…
Kráťa 02.06.2008 10:50
Kráťa
Kráťo, pochopil jsi to dobře :-) Takže pokud chci, aby ve sloupci složek ty účty nepřekážely, tak je…
Eva_M 02.06.2008 11:33
Eva_M
Já je mám nahoře (stahuji 9 účtů) a nijak mi nepřekáží. Dole mám koš a spam. poslední
Kráťa 02.06.2008 11:52
Kráťa

The Bat! to dělá také a tohle mi děsně vadilo WLM neznám.
V The Bat! jsem to vyřešil tak, že jsem si udělal jeden společný adresář "doručená" a u všech účtů udělal filtr, že pokud je odesilatel *@*.*, má se zpráva přesunout do onoho adresáře a mám to jako jsem to míval v OE.

Kráťo, díky za info. Když už jsme odbočili k programu The Bat! , mám k němu dotaz ;-) Když už si tak pěkně přesouváš všechny emaily do doručené pošty, lze potom nějak schovat zobrazení těch složek pro všechny emailové adresy? Tj. aby byly vidět jen složky, které tam uživatel opravdu chce vidět.

Nevím, jestli jsem to dobře pochopil. Mám je sbalené (ty s + jsou účty - bez + společné adresáře). Ale třeba to má někdo šikovněji.
[http://img231.imageshack.us/img231/1668/zabalenese0 .gif]
O tom, je úplně skrýt jsem nikdy ani neuvažoval, jelikož bych se například asi ani nedostal do nastavení účtu atd., kdybych to zase neodkryl (pokud to vůbec jde).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru