Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hdd je najednou hlučné

Dobrej,

Mám HDD WD 1TB 7200 ot... Nwm těďka přesně model.

Jde o to, že asi 2 roky co ho mám pracoval normálně. Jednou jsem zapl počítač a ten disk prostě začne být hrozně hlasitý. Koukal jsem, žádný procesy, nic závažného spuštěné na pozadí není. Ani chod počítače není nějak jiný. Ale prostě ten disk jak kdyby jel 24/7 na maximum. Krom toho, že je to hrozně otravný, se samozřejmě o ten disk bojím, jestli není špatný. Mám na něm opravdu dost věcí, o které nechci přijít.

Děkuji za přečtení

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Spustí "Správcu úloh", klikni na uško "Procesy" a zisti ktorý proces(y) ti tak extrémne zaťažuje dis…
Ansam 19.08.2017 07:21
Ansam
Si hotentót? (patrí SPK, o riadok nižšie). Disk sa kontroluje výhradne nástrojom výrobcu, daj sem v… poslední
Nuda 19.08.2017 11:44
Nuda

Si hotentót? (patrí SPK, o riadok nižšie).

Disk sa kontroluje výhradne nástrojom výrobcu, daj sem výpis SMART z tohoto xindla;
http://downloads.wdc.com/windlg/WinDlg_v1_31.zip

(Dúfam, že sa dokážeš v tomto triviálnom SW vysomáriť, pár klikmi.)

Potom si stiahni a nainštaluj ProcessHacker 2.39, náhrada za nástroj Windows.

Osobne sa mi v živote nestalo, aby mi odišiel ložiskový disk, lebo mám vyladený OS už z čias (MS DOS) W95 po W10. Akurát morálne hdd zastarali po rokoch 24-hodinovej služby nonstop spustenej dennodenne a státisícoch namakaných pracovných hodinách.

Pochybujem, že by som mal akurát ja takú šťastnú ruku. Jedno je isté, viem nastaviť OS tak, aby pracoval s hdd optimálne. Maximálne sporadicky, pri nečinnosti PC zapisoval disk $$ mtf, logy, usw., teda bežne neviditeľné súborové procesy programovej tabuľky.

Dôležité je nepoužívať marketingový hnoj z radov AV nacpaté hlboko v systéme. Pri desine mám dokonca vykopaný aj šmejdiaci Defeneder. Potom sa pracuje na mašine, ako malina, ako víno, ako raketa lietajú okná, net ide bleskom, PC teploty pod normou, disk je v kľude lebo takmer všetko fičí pod RAM ak je jej dostatok. Pritom nemám swap(pagefile) vypnutý, je stále nastavený na max-min 512MiB aj pri 32GB RAM-ke.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru