Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 65%+ zaťaženie RAM a HDD pri nič nerobení

Zdravím,
potrebujem od vás pomoc ohľadom vysokého výkonu RAM a HDD v čase keď nič nerobím na PC. Zo začiatku mi to robil len HDD - predtým bol ako disk C, takže mi to výrazne zamŕzalo PC, tak som dala HDD ako disk D (mám tam len hry a programy ako photoshop a pod.), OS mám teraz na SSD + CS:GO (to keď dám na HDD tak mi laguje hra, ostatné hry idú OK na HDD). Teoreticky som tak fixla problém s vysokým výkonom disku, keďže ho používam minimálne, ale vyskakuje stále niekedy na 90%+. Fixovala som to rôznymi návodmi na zahraničných stránkach, ale vždy to pomohlo len v danom momente a o cca 3 dni nato boli zase vysoké výkony. V poslednom čase mám však tento problém aj s RAMkami a to je už sakra problém! Zapnem PC a cca 70% RAM len tak, a keď pozerám čo to žerie, tak nič.. V procesoch nič nezaťažuje ramky, všetky len pár Kb, možno Mb, ale nie tak veľa aby to bolo 70%! Taktiež som skúšala rôzne návody na fix ale vždy to pomohlo len v danom momente a neskôr mi to spraví zase, resp. včera mi šiel PC normálne, dnes mám zase vysoký výkon - pár dní ide ako nový a zrazu nie... Neviem čo s tým mám robiť, pomáha mi 3-5x reštartovať/vypnúť PC a potom to opadne, ale to nie je riešenie.. :/ Nie som si istá, ale zdá sa mi, že problém s RAMkami mám odkedy mám hru playerunknown's battlegrounds.

RAM: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport
HDD: WD Black 1 TB
SSD: Samsung 840 EVO Series Basic 120GB 7mm

Zvyšné komponenty:
MB: MSI Z97 GAMING 5
Zdroj: Seasonic P Series 660
Procesor: Intel Core i7-4790K
Chladenie: NOCTUA NH-D14
Grafika: MSI N770 TF 2GD5/OC Gaming [NVIDIA GeForce GTX770]

Do servisu to nechcem zanášať, je to komplet zostava skladaná v alze, takže tam musím dať celý PC, bude tam naň mesiac padať prach a vrátia mi ho so slovami "závada sa neprejavila"... už som takto reklamovala starší PC 5x a vždy to isté "závada sa neprejavila" - realita bola taká, že PC nešiel ani zapnúť....

Ďakujem za rady, dúfam, že sa to podarí dáko fixnúť.

Předmět Autor Datum
Ked su problemy s diskom tak ho vyhod alebo vymen sata kabel na test za iny, vadny disk sa neopravi…
MM.. 21.08.2017 14:05
MM..
Najjednoduchšie riešenie bez komplikovaných HW a SW testov pre teba bude, ak si spravíš image zálohu…
Nuda 21.08.2017 14:08
Nuda
dlouhý popis a 0 obrázků... kde je jaké vytížení 70 až 90%, čím způsobené? screen z ms process explo…
lední brtník 21.08.2017 18:13
lední brtník
[ygdP.png] Neviem, čím je spôsobené vyťaženie ani disku ani RAM, v správcovi úloh mi nič neukazuje…
RybkaLoO 21.08.2017 18:28
RybkaLoO
disk: c5 je jedna z kritických chyb, ale počet 1 by neměl být takový problém, pokud to zrovna není n… poslední
lední brtník 21.08.2017 19:08
lední brtník

Ked su problemy s diskom tak ho vyhod alebo vymen sata kabel na test za iny, vadny disk sa neopravi nejakym "fixovanim". Skontroluj si pripadne aj cely povrch v hd tune (error scan, odskrtnut quick). Ak tam bude vadnych sektorov len par, da sa to premapovat utilitou od vyrobcu apod.

Co obsqadzuje RAM vidis v spravci po zobrazeni vsetkych procesov vsetkych uzivatelov, prip. skusit si to pozret aj v procexp od sysinternals, a na karte vykon si treba vsimat ci to neni len diskova cache, a podobne, dokial tam neni 100% nemusis to riesit, nicomu to nevadi.

Najjednoduchšie riešenie bez komplikovaných HW a SW testov pre teba bude, ak si spravíš image zálohu systémového oddielu súčastného OS (pod linuxom alebo pod WinPE) a z inštalačného, bootovacieho ISO na externom nosiči, spravíš čistú inštaláciu systému. Aký OS používaš, rybka_loolka, question?

Pozn. v prípade, ak sa tak rozhodneš otestovať s čistým OS mašinu, nezasahuj do veľkosti alebo zmeny aktívneho a primárneho oddielu pri súčasnom x64 bit. rozdelení a rozložení na pevnom disku, lebo prídeš o možnosť obnovy z bitovej zálohy do pôvodného stavu, zálohu môžeš zahodiť.

[ygdP.png]

Neviem, čím je spôsobené vyťaženie ani disku ani RAM, v správcovi úloh mi nič neukazuje len bežné windows programy, ktoré ale nežerú toľko RAM. Bohužiaľ screen nemám, ale isto mi to ešte dnes alebo zajtra spraví, tak urobím screen.

OS som inštalovala ja, je to originál WIN 10, to v akom poradí boli inštalované ovládače si už nepamätám, ale určite viem, že reinštal OS mi nepomohol, ten HDD to robil aj predtým.

disk: c5 je jedna z kritických chyb, ale počet 1 by neměl být takový problém, pokud to zrovna není na nějakém smolném místě, které se neustále čte/zapisuje.

už jsem jednou psal, že uživatelé neumí výpis správce úloh nastavit, proto je lepší process explorer.
když nebude vytížení cpu/paměti velké, stačí připsat, dá se to pochopit, aspoň se očenichá co je tam divného.

z odpovědi chápu, že instalace ovladačů se spíš nekonala vůbec - ani v žádných jiných instalacích.
http://web.archive.org/web/20090515134914/http://pc.poradna.net/a/view/366229-ovladac-zakladni-desky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru