Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna základní desky notebook

Dobrý den,

mám notebook Sony Vaio PCG-81112M a vypálil se mi na desce čip. Koupil jsem si originální novou základní desku se silnější grafikou. Bohužel nespustí se ani displej pouze se notebook zapne a po chvíli se spustí větrák. Nenačítá ani HDD, tedy nebliká kontrolka. Zkusil jsem opětovně zapojit starou desku a ta funguje, byť se ihned vypne. HDD má ROM s Windows 7, ale já upgradoval na Windows 10. Co musím učinit, aby se spustil HDD, obrazovka nebo BIOS? Vše je zapojeno správně, ale něco není v pořádku. Děkuji za odpověď.

Pf79

Předmět Autor Datum
No,rada nejednoduchá. Asi na pomoc servis. Zřejmě nová deska prošla inovací,byť odpovídá typu NB. Ta…
kozakl 23.08.2017 10:28
kozakl
Jestli to chápu dobře, tak je deska v pr...?
Pf79 23.08.2017 10:31
Pf79
Nemusí,proto pokus o radu v servise,těžko vědět,je-li to schůdné.
kozakl 23.08.2017 10:32
kozakl
Děkuji ti. Servis mám v plánu, jen jsem se chtěl ujistit, že jsem něco neopomněl a chyba je jinde ne…
Pf79 23.08.2017 10:34
Pf79
Pocitac funguje aj bez HDD, nechapem co riesis nejaky HDD. Odpoj HDD aj vsetko ostatne co neni nutne… poslední
MM.. 23.08.2017 17:35
MM..

No,rada nejednoduchá. Asi na pomoc servis. Zřejmě nová deska prošla inovací,byť odpovídá typu NB. Tam je ještě více kritérií,aby vyhovovala. Je třeba prodejci uvést asi SN noťasu,nebo to zjistit u výrobce. Ale že uspěješ,je mizivá naděje.

Pocitac funguje aj bez HDD, nechapem co riesis nejaky HDD. Odpoj HDD aj vsetko ostatne co neni nutne, pripoj klavesnicu do USB a kukaj ci funguje Numlock klavesa (ak ano tak funguje skoro vsetko a ries potom len ze preco nic nevidis - trebars nie su naprogramovane DDC data, alebo si blbo zapojil display, alebo to neni doska pre ptesne stejny model a chce to iny display, alebo ja neviem preco si myslis ze vymenit dosku v ntb je ze si kupim nejaku neco a ze to samo od seba funguje)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru