Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co je potřeba ke karaoke na doma ?

Co je potřeba k tomu aby člověk mohl doma uspořádat karaoke.
2 mikrofony, obrazovka ze které se bude číst text a bude hrát hudba a také reproduktory které budou přehrávat hudbu i váš hlas nazpět.

Jednoduše co je potřeba abych mohl kvalitně reprodukovat nahrávané hlasy přes reproduktory ?

Moje momentální možnosti jsou
2 obyčejné notebooky. Jeden s W10 jeden s W8 oba mají realtek ovladače.
1 televize http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl42w653-201308113237.htm
2 mikrofony a něco co jsem našel doma https://www.techhouse.cz/Skytec-karaoke-set-se-2-mikrofony-d2662.htm?tab=description
a nějaké ty domácí reproduktory https://www.euronics.cz/reproduktory-genius-sw-5-1-1505-cerne-gensw511505/p151922/

Když zapojím mikrofon a dám poslouchat tak zpívat se do toho nedá jelikož to chrčí jak kdyby se to snažilo přehrát bas víc než hlas. Je to tím že to musí projít přes nějaká program nebo tak něco ? Kdybych to přehrával zpátky přes nějaký komunikační kanál tak by zvuk byl v pohodě. Například Teamspeak nebo discord kdybych se připojil tak ostatní kdyby tam zpívali nahlas tak to reprodukuje hlas v pohodě. Dá se dosáhnout takového efektu ?

nějaké rady jestli to vůbec půjde nebo co by bylo potřeba dokoupit či jak to zapojit ? Někdo kdo se v tom vyzná by bylo fajn kdyby poradil.

Děkuji za každou reakci.

Předmět Autor Datum
co je potřeba ke karaoke doma ? z vlastních zkušeností vím že tolerantní sousedy...
gopnik mayoneez 26.08.2017 22:07
gopnik mayoneez
co znamená poslouchat tak zpívat? Na co 2 notebooky? na co 2 mikrofony? Jistěže hlas musí musí projí…
audio 27.08.2017 10:32
audio
Nakonec to stejně dopadlo tak že se všichni natentili a vytáhla se kytara , buben a zpívalo se nahla… poslední
CreativanDevil 31.08.2017 23:44
CreativanDevil

co znamená poslouchat tak zpívat? Na co 2 notebooky? na co 2 mikrofony? Jistěže hlas musí musí projít "přes program" , protože se hlas se musí vyfiltrovat od hluku(pokud do mikrofon není izolován od jiných zvuků a především přehrávané hudby, pak by se zpětnou vazbou dostavila rezonance do reproduktorů), musí se v písničce nějak odfiltrovat nebo ztlumit hlas (případně mít "karaoke verzi" bez hlasu, pokud ne ,tak nějak se pokusit odstranit hlas , případně jednoduše ekvalizérem ztlumit pásmo obsahující původní hlas) , pak obě stopy sloučit s vhodným poměrem hlasitostí. Pokud je v blízkosti nahrávací mikrofon, a dochází k rezonanci, je dobrý ještě z finální stopy to úzké pásmo rezonance odstranit.

Pokud někdo má lepší postup, taky by mě to zajímalo, zejména nějaké chytré potlačení zpětné vazby, víte někdo , zda na to je program/plugin? že program filtroval vstup mikrofonu ze znalosti právě přehrávané stopy (a ze zpoždění mikrofon–počítač a –počítač–přehrávání)

Nakonec to stejně dopadlo tak že se všichni natentili a vytáhla se kytara , buben a zpívalo se nahlas. Sousedi to taky provozují takže si nikdo nestěžoval. U nás to je celkem v pohodě. Jeden soused není doma. Druhý soused zpívá s náma. Třetí soused ten už neslyší a ten poslední je na dovolené také. (ten to bude s námi slavit dodatečně) :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru