Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výběr notebooku - k programování a dostatečná výdrž

Dobrý den,
potřebuji si vybrat notebook na kterém bych mohla pohodlně programovat (používám Visual Studio), při troše štěstí i virtualizovat a zároveň, aby co nejdéle vydržel šlapat na jedno nabití. Zkrátka takový ten nereálný požadavek na něco, co bude mít do 1,5kg, dostatečný výkon, super výdrž a co nejnižší cenu. Potřebuji ho do školy a do míst, kde nemám možnost ho nabíjet, doma používám stolní PC a odtud pramení má nezkušenost na poli notebooků. Máte nějaké osvědčené tipy, co vy používáte, nebo byste doporučili? Já uvažuji nad Zenbookem od Asusu, konkrétně ASUS UX310UQ-GL002R, ASUS ZenBook Flip UX360UAK a HP Envy 13 (13-ab002nc). Zajímalo by mě především, jestli v praxi i5/7 má nějaký znatelný či alespoň zaznamenatelný rozdíl v 6. a 7. generaci co do výkonu, od toho by se odvíjelo mé další rozhodování. A samozřejmě jestli víte u některého z jmenovaných notebooků výdrž, především při programování (+kompilace, spouštění programu).
Předem děkuji za odpovědi,
A.

Předmět Autor Datum
• Microsoft uvadi MINIMUM procesor Dual-Core + 2-4Gb RAM. Zalezi jaké projekty chces na VS rozjizdet…
XoXoChanel 28.08.2017 13:03
XoXoChanel
Díky moc, pod 8GB RAM už bych určitě nešla, protože vím, kolik mi virtualizování bere na kompu a obč…
A. 28.08.2017 13:28
A.
SSD u všech vyměnit nejde. Zvlášť u tenkých ultrabooků bývá často kvůli úspoře místa naletovaný přím…
Wikan 28.08.2017 13:38
Wikan
Programovat sa da aj na atome. Virtualizovat zavisi ze co. Ten zenbook by mohol byt dobry, hlavne ak…
MM.. 28.08.2017 13:59
MM..
To máte pravdu, dá se, sama jsem si to vyzkoušela, ale zcela příjemná práce to nebyla (na druhou str… poslední
A. 28.08.2017 14:21
A.

• Microsoft uvadi MINIMUM procesor Dual-Core + 2-4Gb RAM.
Zalezi jaké projekty chces na VS rozjizdet, VS sam osobe na nejaky mensi projekt nepotrebuje silenou konfiguraci, spustil jsem ho a jel docela rekativne i na sprosté TABLET !! Ale jelikoz jsem VS pouzival predevsim pro aplikace UWP pro WPhone VS + WPhone Virtualka uz byla podstatna zatez, kde tablet s 4Gb byla skoro nepouzitelna, proto bych ti doporucil minimalne 6GB jestli budes pouzivat i Virtual, takze NTB s 8GB RAM.

• Procesor minimum Dual-core : Jak jsem uvadel VS v té dobe Comunity 2016 mi stacil mobilni i3 [2C|4T] kde i5-6200U urcite dokaze odvést kus prace, mas-li moznost zakoupit I7@xxx + IGP (né nejkou mGP mini herni GTX), které VS stejne nevyuzije (tolik nepotrebuje) by jsi mohl dostat zajimavé meritko VYKON|SPOTREBA.

• HDD : Dnes neni problém zakoupit NTB s SSD nebo za SSD vymenit (neni nutnosti)
TiP ~ Podivej se pri praci s Visual Studiem na stolnim PC kolik je co vytizeno (i s VM, emulator) pridej k tomu + 30% a podle toho zvol nejaké minimum pro NTB kterého se budes ridit.

Díky moc, pod 8GB RAM už bych určitě nešla, protože vím, kolik mi virtualizování bere na kompu a občas by se mi určitě hodilo to zapnout.
Co se týče VS projektů, náročnější výpočteně jsou a budou, mám ověřeno, že na něčem slabším to sice rozjedu, ale o rychlé práci nemůže být řeč.

S IGP počítám, i s ohledem na nabídku notebooků a spotřebu.

SSD, předpokládám, jde vyměnit u všech v případě potřeby?

Programovat sa da aj na atome.
Virtualizovat zavisi ze co.
Ten zenbook by mohol byt dobry, hlavne ak nema mechanicky hdd nech to nezere zbytocne. Tusim niektore tie zenbooky su aj pasivne chladene, ale len u cpu s nizsim vykonom.

.. vydrz zavisi aj od jasu displaya a silne od toho c osa na tom robi (zataz CPU a GPU), u setrnejsieho pouzivania a setrnych modelov sa da aj 10h dosiahnut. (ale pri silnej zatazi sa to skrati kludne aj len na 5h). Pripadne si mozes kupit aj powerbanku.

To máte pravdu, dá se, sama jsem si to vyzkoušela, ale zcela příjemná práce to nebyla (na druhou stranu mluvím o deset let starém netbooku).
Co se týče virtualizace na vmware mívám obvykle 2 servery(w2008/12) a 2 stanice(w7/10), to mi obvykle stačí.
Samozřejmě vím na čem všem výdrž závisí, na druhou stranu jsou stroje, co při té samé zátěži toho vydrží víc a jiné zase méně. Powerbanku mám, 10 400 mAh, používám ji pro mobil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru