Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kerio Winroute Firewall

Ahojte, prosim o radu, dostal jsem se do slepe ulicky.
Stahnul jsem si trial verzi keria WF 6.0.2.
Od naseho providera mame do site naroutovano nekolik verejnych IP adres.
Kerio jsem nainstaloval do pocitace s win XP, pridal druhou sitovou kartu, na jednu nastavil ip z vnitrni site (10.0.0.150, 255.255.255.0, branu zadnou, dns 10.0.0.150) na druhou sitovku dal ip verejne adresy vcetne brany a DNS). Obe jsou pripojeny na stejny switch. Pokud je kerio vypnute, pocitac s keriem se bez problemu dostane na internet, jakmile je kerio aktivni, IE stoji na "byl nalezen server ... cekam na odpoved) ale dal se nedostane. Mam nasteveny komunikacni pravidla dle pruvodce, preklad NAT. Na pocitacich v podsiti se deje to stejne. Ping na www.seznam.cz je OK ale k otevreni webu v IE nedojde. Zkousel jsem v komunikaci firewalu povolit veskerou komunikaci a bez vysledku. zkousel jsem ruzne nastavovat DNS forwarder a take nic. Overovani uzivatelu v keriu mam vypnute ...
diky za napady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kerio winroute firewall obsahuje proxy, neni problem v ni? Nevim jestli umi primy pristup. Uz je to…
JR_Ewing 03.06.2008 12:48
JR_Ewing
jo umi primy pristup, ma NATku. poslední
djdave 05.06.2008 14:44
djdave

Kerio winroute firewall obsahuje proxy, neni problem v ni? Nevim jestli umi primy pristup. Uz je to dlouho co jsem s kerio winroute firewall delal. Uprimne, Kerio winroute firewall stal u mych zacatku s linuxem. :-D Diky tomuhle programu, kdyz jsem poctvrte preinstalovaval kompletene zahryzly pocitac, jsem si stahnul debian a do tri dnu mi na nem bezel NAT, firewall a cela sit mela pristup na internetu. Od te doby se datuje moje linuxova historie ;-).
Byt tebou, udelam to taky. Winroute firewall je jen program pod windows a s tim se nesou take jeho problemy. Windows bych si uz nikdy na perimetr nedal.
Ber to jako dobrou radu, usetris si nervy. Za ty penize co to stoji muzes koupit profesionalni maly router od juniperu nebo cisca a udela ti vyrazne lepsi sluzbu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru