Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC Samovolne vypinaní

Dobrý den mam problem. Potrebuji poradit. Muj počitač se samovolně vypíná. Potrebuji zjistit cim to je ale nevim cim. Jestli je to HW nebo SW. Vždy spadne a děla takový ten znamý (protáhlý) zvuk) - při spadnutí. Následně musím počítač natvrdo vypnout. Jednou se mi ukázal BSOD classpnp.sys. Přesně nevím co to znamená. Děkuji za odpověd
Windows 10, Procesor intel-i5, Grafika Nvidia geforce gtx 760
Potřebne doplnujici info dodam

Předmět Autor Datum
Jaký máš zdroj? Pokud máš možnost vyzkoušet jiný, udělej to. Je to nejpravděpodobnější závada.
Lukas1982 01.09.2017 17:05
Lukas1982
classpnp.sys - nejaké problémy s HW - možno i chybný HDD, prípadne aj samotný súbor. Súbory SYS, ako… poslední
yYy 01.09.2017 19:10
yYy

classpnp.sys - nejaké problémy s HW - možno i chybný HDD, prípadne aj samotný súbor.
Súbory SYS, ako napríklad CLASSPNP.SYS, patria do ovládačov zariadení alebo dôležitých systémových súborov tretích strán (ako napríklad Microsoft), ktoré sú dodávané ako súčasť operačného systému Windows. Väčšina súborov SYS umožňuje softvérovým programom tretích strán (ako sú webové prehliadače, textové procesory, MSDN vývojová platforma v USA) a operačný systém (napríklad systém Windows) umožňujúci interný hardvér alebo hardvér počítača, napríklad tlačiareň.

Ostatné súbory SYS sú dôležité systémové súbory, tzv. "Ovládače zariadení v režime kernel" a používajú sa na spustenie operačného systému Windows. Súbory, ako napríklad "CONFIG.SYS", obsahujú konfiguračné nastavenia a určujú, ktorý ovládač zariadenia má načítať operačný systém. Bez súborov ovládačov, ako napríklad CLASSPNP.SYS, by ste neboli schopní vykonávať jednoduché úlohy ako tlač.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru