Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odinstalace antivirusu

Zdravím, smazal jsem antivir pres jeho removal tool, smazalo to program, složku, ale ve vyhledani dalsich složek mi to našlo jeste nejaky bud prázdný nebo uvnitř bylo neco z wordu, což nechapu. Následně jsem zjistil, ze se antivir ma odinstalovavat pres nouzový režim, nikoli uživatelsky ucet, jenže na stránkach mého antiviru o nouzaku nebylo ani rec a ja nejsem zas tak zkušený v oblasti IT a tak me to nenapadlo. Nebude něčemu vadit nebo vubec mam ten removal tool znova stahnout a pouzit v nouzaku? Dikes

Předmět Autor Datum
ale ve vyhledani dalsich složek mi to našlo jeste nejaky bud prázdný nebo uvnitř bylo neco z wordu…
Wikan 07.09.2017 14:51
Wikan
Jestli nemáš nějaký problém, tak ty složky prostě smaž.
karel 07.09.2017 14:52
karel
I antivir se - stejně jako ostatní programy - odinstalovává normálně svým odinstalátorem, který spus…
Machr55 07.09.2017 14:59
Machr55
ten odinstalátor av by měl být funkční, lepší než nouzový režim. můžeš se přesvědčit: pro kontrolu…
lední brtník 07.09.2017 16:13
lední brtník
Antivir sa nemusi odinstalovavat cez nudzovy rezim, nic neries ani neprehladavaj zlozky, vsetko je v… poslední
MM.. 07.09.2017 18:18
MM..

I antivir se - stejně jako ostatní programy - odinstalovává normálně svým odinstalátorem, který spustíš buď z nabídky start nebo přes seznam nainstalovaných programů. Specializovaný Remover Tool se obvykle používá tehdy, když normální odinstalace selže nebo se zcela nedokončí. Když ho ale poštveš na antivir hned, ničemu by to vadit nemělo.
Důležité je, jestli se něco z toho antiviru automaticky spouští po startu - osobně si myslím, že ne (musíš prohlédnout místa, kde se mohou automaticky spouštěné položky nacházet - ideální k tomu je MS Autoruns).
- pokud ano (něco se spouští), použij znovu onen Tool a opravdu v nouzáku.
- pokud ne (nic se nespouští), zapomeň na nějaké nálezy složek a souborů, ničemu to nevadí. Případně je můžeš smazat ručně (pokud nepůjdou, převezmi vlastnictví). Pravděpodobně jde o soubory a složky, které byly vytvořeny až v průběhu činnosti programu, tj. po jeho instalaci, takže nejsou v seznamu, co používá odinstalátor a tudíž zůstaly na disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru