Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztráta souboru - Obnova

Ahoj, prosím vás, měl bych na vás hrozně důležitou prosbu. Teď jsem si všiml, že se mi ztratil jeden word soubor, který jsem měl uloženej v PC a zřejmě jsem ho omylem smazal. Teda smazal...Kopíroval jsem ho do jiný složky a zřejmě jsem nepoužil Ctrl + C, ale CTRL + X a v nový složce jsem ho přepsal...To je ale pouze moje domněnka, ale myslím, že správná...Bude to tipuju tak tři týdny zpátky...Zkoušel jsem použít program RECUVA na obnovu dat, ale nic nenašel...Chci se vás tedy zeptat, je nějaká šance, jak soubor obnovit? Vrátit počítač do stavu, v jakým byl před tou dobou? Zálohu jsem provedenou měl, ale zálohuji třeba jednou za měsíc, takže mám pouze část toho dokumentu, ale potřeboval bych celý dokument. Moc by mi to pomohlo, díky moc!

Předmět Autor Datum
Pokud jsi ten soubor přepsal a to ještě před poměrně dlouhou dobou, tak je šance naprosto minimální.…
Wikan 08.09.2017 11:49
Wikan
Jak říkám, ten soubor jsem nesmazal, ale zřejmě překopíroval, tedy vlastně ne překopíroval, ale vyjm…
Martinak 08.09.2017 12:00
Martinak
Pokud jsi ho jenom někam přemístil, tak můžeš použít normální vyhledávání. Pokud je ale opravdu smaz…
Wikan 08.09.2017 13:14
Wikan
zkus ve vlastnostech starého i nového adresáře(složky) najít záložku "předchozí verze". totéž pro te…
lední brtník 08.09.2017 13:22
lední brtník
BERTÍKŮŮ!!!!!! Ty jsi normální bůh!!!!! Děkuju ti z celého srdce...Dokument není sice úplně celý, al… poslední
Martinak 08.09.2017 13:55
Martinak

Pokud jsi ten soubor přepsal a to ještě před poměrně dlouhou dobou, tak je šance naprosto minimální. Co jsem zkoušel, tak Recuva fungovala vcelku spolehlivě, takže pokud nic nenašla, tak je ta šance ještě menší. A dále se snižuje s každou minutou, kdy ten počítač používáš.

Jak říkám, ten soubor jsem nesmazal, ale zřejmě překopíroval, tedy vlastně ne překopíroval, ale vyjmul a vložil...Zřejmě vím, který ten "nový" word soubor je - tedy ten, který byl původně ten, který já hledám...Myslíte že ani to by nijak nepomohlo? Nějakým způsobem ten soubor vrátit do doby před úpravami? Omlouvám se asi za nesmyslné fantazírování, ale nerozumím tomu a snažím se soubor zachránit za každou cenu...Díky

Pokud jsi ho jenom někam přemístil, tak můžeš použít normální vyhledávání.
Pokud je ale opravdu smazaný a záleží ti na něm, tak ten počítač okamžitě přestaň používat a dones ho (nebo jenom disk) nějakému odborníkovi. Šance sice vidím mizivé, ale každým neodborným pokusem se ještě dost snižují.

BERTÍKŮŮ!!!!!! Ty jsi normální bůh!!!!! Děkuju ti z celého srdce...Dokument není sice úplně celý, ale převážná většina ho tam je, pouze pár stránek chybí, což už není žádný problém...Na to, že jsem před ještě před 5 minuty neměl nic, tak fajn...Nalezl jsem to v původní složce, kde se soubor nacházel a teď již není pomocí záložky "předchozí verze", jak jsi mi radil...Už jsem tomu vůbec nevěřil a ono to dobře dopadlo! Opravdu ti ještě jednou moc a moc děkuji, jsi naprosto boží, skvělej, výbornej! :-) :-) :-)

Wikan: Abych to ještě upřesnil, já ho vyjmul - vložil a poté v nové složce otevřel a promazal, pozměnil, předělal a tak víš? Takže jsem ho místo kopírovaní, což jsem chtěl, vyjmul, víš? Teď je ale už všechno ooooukej :)

Chlapi, všem moc díky za pomoc, hlavně bertíkovi! moc to pomohlo, cením si všech rad :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru