Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook zamrzá

Dobrý večer
Již pár měsíců se mi stává, že jednou za čas zamrzne notebook (Asus N71Jq z roku 2009, zakoupen a používán od roku 2010). Ze začátku to bylo třeba jednou za několik týdnů, postupně zámrzů přibývalo, ale většinou se jednalo tak maximálně o dva v jeden den a pak bylo několik týdnů pokoj, úplně bez záseků. Ale to, co se děje dneska, je opravdu extrém. Notebook mi do této chvíle zamrzl osmkrát. Poprvé někdy poobědě, z toho od půl osmé večer již čtyřikrát.
Zásek vypadá tak, že notebook úplně zamrzne. Je normálně vidět obrazovka, kde jsem naposledy byl, ale nejde pohnout s kurzorem myši a prostě nic udělat, takže musím udělat tvrdej restart tlačítkem. Vždycky při zámrzu úplně zhasne dioda signalizující práci pevného disku. Ta obvykle poblikává, při vyšší zátěži svítí nepřetržitě, ale při záseku prostě zhasne.
Jednou jsem měl připojená sluchátka a v nich byl při zamrznutí slyšet zvuk trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (ale když se NTB zasekne bez sluchátek, tak repráky nevrčí). Notebook horký není, takže přehřívání si dovolím vyloučit, navíc používám aktivní chladící podložku. A nedělám ani nic náročného, pouze surfuju na webu.
Samozřejmě po vás nechci takhle na dálku konkrétní diagnózu. Spíše poradit nějaké solidní programy, pomocí nichž bych proskenoval systém a zjistil, kde je chyba.

Předmět Autor Datum
teploty: hwmonitor (jestli je ten krám uvnitř zalepený prachem, bude to vidět) jiné příčiny: prohlíž… poslední
lední brtník 09.09.2017 22:46
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru