Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Huawei kostičkování fotografií

Dobrý den, mám nový mobil Huawei honor 6. Instalovala jsem si Instagram a při prohlížení fotek jsem zjistila, že se mi většina fotografií kostičkuje (obraz se rozpadá do několika malých kostiček). Ve starém telefonu (iPhone) mi to Instagram nikdy nedělal. Při prohlížení fotografií je to poměrně rušivé. Nevíte čím to může být a jak to odstranit?

Děkuji

Předmět Autor Datum
Trapná otázka: je ta fotografie z toho mobilu nebo odjinud? Prohlížíš je 1:1? Mám pro tebe tajemstv…
diginoob 12.09.2017 23:42
diginoob
Děkuji za odpověď. Moje fotky, které se mi na Instagramu čtverečkují jsou převážně ze zrcadlovky. Al… poslední
Aluvi 13.09.2017 09:36
Aluvi

Trapná otázka: je ta fotografie z toho mobilu nebo odjinud? Prohlížíš je 1:1?

Mám pro tebe tajemství: digitální fotky se skládají z pixelů, které jsou obvykle čtvercové. Tudíž při dostatečném zvětšení nějaké fotky daná zkoumaná oblast fotky bude tvořenea tak málo pixely, že to začne být vidět (při interpolaci nearest neighbour budou vidět opravdu čtverce, při jiné interpolaci bude mezi pixely přechod, aby tam nebyl čtverce, ale plynulý tvar - mrak-brambora...).

Také je možné to, že ta fotografie je zprasená (zvětšená),že původní pixel je roztažen na víc pixelů.

Děkuji za odpověď. Moje fotky, které se mi na Instagramu čtverečkují jsou převážně ze zrcadlovky. Ale čtverečkuji se mi i fotky jiných uživatelů, které nevím, čím jsou pořízeny. Neprohlížím je ve zvětšení, tam bych potom tu pixelizaci pochopila.

Hlavně mě zaráží, že u předchozího telefonu jsem s tím žádný problém neměla, obraz byl krásně čistý. Nevíte, kde by mohl být problém?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru