Předmět Autor Datum
Záleží na veľa veciach.. Dell má dotykovú obrazovku čo môže byť užitočné, má SSHD čo zaistí rýchlejš…
Papier 13.09.2017 21:41
Papier
Předpokládám, že pokud nejde o nerozebiratelné ultrabooky, tak volba úložiště/RAM je na posledním mí…
breton fouler 13.09.2017 21:51
breton fouler
Keď sa niekto radí o výbere notebooku, nemyslím si že ma v pláne ho rozoberať a meniť komponenty.
Papier 13.09.2017 21:58
Papier
Porovnáváš různé třídy HP: Fujtajbl, to jsem se lek, až mi změk, když jsem viděl specifikace toho H…
breton fouler 13.09.2017 21:50
breton fouler
Doporučuji si připlatit a jít do něčeho alespoň kolem 15 tisíc korun. Je tam totiž velký skok cena/v…
Lakomec 14.09.2017 10:49
Lakomec
Nevím jak je to myšleno ? Výkonnější na co ? Na hry,na převod videa,na grafické požadavky ? Notebook…
kozakl 14.09.2017 11:47
kozakl
Proč by jsi kupoval takové propadáky, teď přichází nové řady CPU do notebooků, ceny šesté a sedmé za… poslední
Molseon 15.09.2017 11:23
Molseon

Záleží na veľa veciach.. Dell má dotykovú obrazovku čo môže byť užitočné, má SSHD čo zaistí rýchlejší boot time (teda spustenie windowsu). Dell má windows 8.1 a trošku lepšiu obrazovku zatiaľ čo HP má windows 10.. Samozrejme môžeš 8.1 aj časom upgradovať.. Čiste herne bude mať HP pravdepodobne väčší výkon pretože má viac pamäte RAM a lepšiu grafickú kartu.

Porovnáváš různé třídy

HP:
Fujtajbl, to jsem se lek, až mi změk, když jsem viděl specifikace toho HP lesklé HD ready šmejd s AMD přimotopem. Tahle řada HP je odpad, kvalita se dá najít v řadě Zbook a Elitebook. Cena 10900 je fakt úlet, možná 3000 je jeho tržní cena. Zapomenout tenhle brak. Jak říkají mladí: Tohle nechceš mít.

Dell:
Latitude E(5)440 je o něco horší profi řada (ačkoli oproti E(6)440 ji chybí nějaké vlastnosti - možná podsvícení, mgal slitina odolnost a nevím co ještě), ale nebudu pedant a říkat hned že tohle je bída. Dodám, že v těhlé řadách možná nenatrefíš na použitelný LCD a co hůř ,možná to bude archaické LVDS TN, které nepůjde upgradovat na FULLHD, protože to nějak v Dellu doprasili, že modely s FullHD nebo nižším mají dokonce jiný konektor na desce.
řada latitudů je vysoce konfigurovatelná, a tenhle základní model (něco jako škodovka v holobytu) má trapné úsporný procesor, což je slabota, nejenže to nemá ani čtyřjádro MQ/QM ale nemá ani plné dvoujádro M.
Také dodám, že do těhle řad latitude dává dell buď jen integrovanou grafiku (v případě úsporného procesoru je výkon HD4400 ještě víc přiškrcený) nebo parodii na worksation grafiky NVIDIA NVS (parodie na Quadro) nebo Nějaké FireGL (parodie na FirePro). Pozor, varianty s U procesorem ho má připájený, narozdíl od socketového (téměř) nevyměnitelný,

Výhoda toho dellu je, že za 10 000 se nejenže dá sehnat lepší řada E6 místo E5, ale také v lepší konfiguraci.

Dá se sehnat levně na aukru nebo bazoš.

Nevím jak je to myšleno ? Výkonnější na co ? Na hry,na převod videa,na grafické požadavky ? Notebook je vždy náhražka stolního PC,zejména na věci,které potřebují ke své práci chlazení. Nikdy není srovnatelné to,že na něco potřebuje stolák třeba 8 větráků,tak no na NB asi nepůjde.

Proč by jsi kupoval takové propadáky, teď přichází nové řady CPU do notebooků, ceny šesté a sedmé zase o něco spadnou, už teď seženeš s i5 7200U, která má HD 620 a strčí tyto oba notebooky k ledu a to ani nemusíš přikupovat druhé ramka do dualu, což ti dá dalších 20% výkonu.
Nekoupil bych ani jeden, protože pochybuju že jsi tak bohatej aby jsi si kupoval něco co za rok nebude stíhat ani prohlížet náročnější weby.

GT 720M je výsměch v tom Dellu, ta grafika v HP 15 je tak dvakrát lepší, ale furt v té kombinaci s procesorem je to k ničemu.
Navíc kupovat teď notebook, když jsou ryzen raven ridge za rohem a učkové cofee laky je naprostá ignorace, protože to s cenami rozhodně hne.

Pokud je kupuješ bazarově a pro to se rozhoduješ, kup ten HP 15, protože na tom Dellu který má solidní CPU kvůli té kartě nerozjedeš skoro nic normálně. Pro nějaký hrubý ukazatel výkonu má ta R5 kolem 600gflops a ta 720m jen 250glops. To je docela důležité pokud na tom máš v plánu hrát hry a ne pracovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru