Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Začarovaný samsung

Takže mám desku Abit IP35E - Intel P35 a na ní připíchlej přes IDE stařičkej Samsung 120GB a na tom mam systém(instaloval jsem v době kdy to byl jedinej disk co jsem měl po ruce jinak bych měl samozřejmě system na sataII). System je stabilní a šlape jak má, ale teď mám i druhej disk Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II :) Už si prošel jednou reklamací a to ho nemám ani týden:( první reklamka byla protože byl od 49% nefunkční poslali mi tedy z czc disk nový, ale ouha!! Zapojil jsem disk do sataII a nasvičoval na Master(zkoušel jsem i slave). Když mi Visty nastartujou tak se na liště objeví klasická ikonka nalezen nový hardware. A chce to instalovat ovladač, ale žádný nenajde ani na netu ani v kompu (na stránkách výrobce rovněž není). Ovladač tedy nenajde a z nabídky tento počítač disk zmizí. Ve správci zařízení stále vidět je, ovšem jako neznámé zařízení. (aktualizovat ovladač, formátovat disk, rozdělit na víc partition to všechno jsem zkoušel). Zajímavostí je, že když po nastartování Vist nedám ovladač aktualizovat, ale kliknu na připomenout později nebo tak něco je disk normálně funkčí a bez problémů. Jistě ale chápete, že při každém startu win nechci klikat na připomenout později, páč je to docela lamerské a i když lama beze sporu jsem tohle prostě dělat nebudu(Pc má tančit jak já pískám). Myslim, že by to mohlo být deskou ale nevim. Nemáte někdo prosím nějakej nápad?? Opravdu nechci jet znovu na reklamku do Příbrami páč to mam celkem z ruky.
Za každou radu či připomínku děkuju
S pozdravem
Bass

P.S. Ještě rada pro lamy jako já. " když si budete skládat kompa a nakupovat přes net tak si to kupte co nejblíž od domova kvůli prípadnejm reklamacím, sice dáte třeba o nějakou stovku víc, ale nebudete muset jezdit přes celou republiku jako guma. jako já:)"
Njn chybama se člověk učí...

Předmět Autor Datum
nie som si isty, ale ked vybehne ta tabulka na instalovanie noveho hw, mala by tam byt volba - prist…
Michal 04.06.2008 11:04
Michal
jj to jsem taky zkousel ale od ty chvíle nejni disk normálně vidět a je pouze ve správci jako neznám…
Bassgooch 04.06.2008 12:00
Bassgooch
No tak vyřešeno a opět to byla uplně největší kravina:-D Tak jsem koukal na poslední stažený aktuali…
Bassgooch 04.06.2008 13:52
Bassgooch
to pochopitelně muselo fungovat i bez sp1. možná tam chyběl ovladač k chipsetu z cd k boardu.
lední brtník 04.06.2008 19:35
lední brtník
njn ale ovladače z disku ob MB jsem samozřejme inštaloval a i jsem stahoval ze stranek Abitu ty nejn… poslední
Bassgooch 05.06.2008 08:07
Bassgooch

No tak vyřešeno a opět to byla uplně největší kravina:-D Tak jsem koukal na poslední stažený aktualizace systému no a no co jsem nepřišel, hehe, že chybí SP1. Instalnul jsem tedy SP1 a je to v klidu:)
Omlouvám se za otravování kvůli takovejhle blbosti,ale já měl za to, že tam jednička je.
SRY

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru