Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vrátit originální název v souborovém dialogu

Mám Windows 7 a narazil jsem na problém v souborovém dialogu Uložit jako, kde je Předvyplněný+editovatelný název souboru. Když tento dialog vyvolám ( například z prohlížeče při stahování) a omylem například zmáčknu písmeno nebo omylem vyberu jiný soubor v seznamu, tak se hodnota Název změní. A bohužel původní název je ztracen. Klávesa Ctrl+Z bohužel funguje v "retardovaném módu" (tento název má původ v shodném chování v notepadu) a sice, že Ctrl+Z nedokáže vrátit původní název do daného textového pole. C

Chtěl bych se zeptat, jak tenhle bug vyřešit (zda existuje patch pro window 7, aby bylo možné vrátit původní jméno souboru), úplně ideálně uživatelské by bylo, kdyby tam bylo třetí tlačítko "vrátit původní jméno souboru" v tom dialogu.
Workaround je, že si před každým otevřením dialogu zkopíruji do schránky název souboru (pokud to ovšem vůbec je a ten název někde je uložený) nebo brát drogy na soustředění, abych omylem neklikl na jméno souboru nebo omylem nenapsal text do pole (ironie). Řešení bohužel není ten dialog znovu zavřít a vyvolat, protože leckdy je to nemožné (časová prchavost momentu)

Předmět Autor Datum
Pokud autor aplikace (v tomto případě ovládacího prvku SaveDialog - Microsoft) neumožňuje UNDO (vrát… poslední
Jan Fiala 15.09.2017 06:06
Jan Fiala

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru