Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace a aktivace WIN7

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, dostal jsem starší notebook ASUS (AMD Dual Core E1-2100 1.00 GHz, 4GB RAM, 500GB HDD, Radeon HD 8670M 1GB), byl na něm od výrobce WIN8 ale z pro mě nepochopitelných důvodů předchozí majitel využil možnosti zdarma vylepšit na WIN10. Notebook byl asi 3-4 roky používán skoro denně na práci, fotky, obrázky, office, internet atd. Chtěl bych ho požívat do školy ale je strašně zpomalený, když jsem ho dostal tak jsem ho pročistil, zformátoval disk D, vymazal všechny programy atd. ale pořád mu všechno strašně trvá a tak jsem uvažoval, že na něj nainstaluji WIN7 který mám doma na CD, jen by mě zajímalo zda to pomůže ale hlavně jak je to s instalací a aktivací sedmiček, jestli to ještě jde. Předem díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Napred navstiv stranku vyrobcu NB Asus a zisti, ci su potrebne ovladace (presne na Tvoj typ NB) pre…
Jufo 15.09.2017 10:30
Jufo
Je tam licencia na W8 tak tam nainstaluj W8. Instalacky su na webe MS. (s vynimkou "with bing" verzi…
MM.. 15.09.2017 14:30
MM..
Kvalitne okresaná W10 zbavená bloatware, vyčistená od balastu, telemetrie, eliminovaná od apps, Cort…
Nuda 15.09.2017 17:30
Nuda
používat zahnojený systém po někom cizím je čirá idiocie, žádné čistění nepomůže. dělají to totální… poslední
lední brtník 15.09.2017 19:01
lední brtník

Napred navstiv stranku vyrobcu NB Asus a zisti, ci su potrebne ovladace (presne na Tvoj typ NB) pre Windows 7.

"WIN7 který mám doma na CD" (Win7 je na DVD). DVD s Win7 sa lisuju mozno v milionovych nakladoch a daju sa stiahnut aj z webu.
Dolezita je licencia. Ked to je licencia OEM a bola pouzita (aktivovana) na inom zariadeni, tak je neprenosna na iny PC/NB.
(nie ze by to neslo, ale je to nelegalne)

Ked mas tzv. "krabicovku" a neni nainstalovana/aktivna na inom PC a vyrobca NB podporuje Win7, tak by nemal byt problem.

Je tam licencia na W8 tak tam nainstaluj W8. Instalacky su na webe MS. (s vynimkou "with bing" verzie, mal si tam verziu "with bing"?)
Alebo pouzi vstavane recovery ak tam este je, ale pochybujem.

1GHz CPU je proste pomaly, neviem co od toho kto caka. W7 to nezachrani (nie su v tom moc rozdiely, skor ten W8 moze byt aj rychlejsi). Navyse mozno nemas k tomu ani ovladace pre W7.

Kvalitne okresaná W10 zbavená bloatware, vyčistená od balastu, telemetrie, eliminovaná od apps, Cortany, Bing, OneDrive, zbytočností zo súborov načítaných Po spustení na pozadí, je po čistej inštalácii na vopred vyčistený disk nástrojom Dispart-clean, format NTFS, na ktorom sú zarovnané oddiely hdd, dvakrát rýchlejšia na tvojom starom šunte, než je tomu u zdochliny v podobe W7/8x.

používat zahnojený systém po někom cizím je čirá idiocie, žádné čistění nepomůže. dělají to totální lamy, bfu a podobná pakáž.
jestli tě zajímá licence na w8 home či co, vyčti si to. jistotu že majitel tu licenci nepoužil jinde nikdy nemáš.

w7: nainstaluj svou verzi a nech ji aktivovat přes net, funguje to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru