Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Spušťanie starších hier na win10 - Čierna obrazovka

Mám problém zo spušťaním starších hier na mojom pc z win10, problém sme už riešili v troch vláknach v minulosti ale nedošlo k vyriešeniu. Takže čas od času ma chytí závan nostalgie a zatúžim si zahrať nejakú z mojich starších hier. Bohužiaľ po nainštalovaní a umelom zapnutí directplay, hra ide lebo počuť hudbu ale obrazovka je celá čierna, respektíve sú stovky návodou na opravu takejto chyby ale žiaden u mňa nefungoval. Kompatibilita z winXP SP2 ani SP3 nefunguje, zmena rozlíšenie obrazovky taktiež nie. Ešte by sa mal dať nejako nastaviť 3D zobrazenie ale v AMD to neviem nikde nájsť. Ráno som dal podobný dotaz iba priamo k hre AmericanConquest do sekcie Hry ale neprišla mi žiadna odpoveď.

Předmět Autor Datum
Of course, the game was written for xp, but then, there are some workarounds for running it under wi… nový
Flash_Gordon 19.09.2017 14:39
Flash_Gordon
Takže moja obľúbená hra z winXP, American Conquest mi na win10 pripravila poriadny bolehlav. Skúšal… poslední
TomasD 19.05.2018 12:30
TomasD

Of course, the game was written for xp, but then, there are some workarounds for running it under win7 (though you're right in the observation that under win8, there's no obvious chance of doing so).
To get an overview, see this page - seems a good one: pcgamingwiki.com/wiki/American_Conquest Then, if you're still looking for a solution, search for something like "american conquest - windows 7 compatibility" or "colour fix" (CDV-Forums?). The main thing for me was quite simple: Install the programme under win7. Press "Ctrl + shift + esc" to see the task-manager. Now kill (!) the "explorer"-service. You won't be able to navigate through windows the way you're used to. Instead, press the "execute"-button and look for the dmcr.exe in your game directory. Execute and have fun! To return to normal Windows, get back to the task-manager and simply execute "explorer" or "explorer.exe" :-) Of course, you must check if there's need for the "compatibility mode" - see the previous posts!

Netestoval jsem.
Tady ovšem píšou něco o GOG verzi: https://pcgamingwiki.com/wiki/American_Conquest#Availability
Ta by měla fungovat všude. Tak si ji sežeň.

Takže moja obľúbená hra z winXP, American Conquest mi na win10 pripravila poriadny bolehlav. Skúšal som zmeniť kompatibilitu z win10 na winXP ale nepomohlo to, inštaláciou patchu, ktorý som stiahol zo stránok výrobcu sa znefunkčnil úplne program. Hľadajúc po celom internete, nakoniec som zistil že win10 nepodporuje či rovno blokuje takéto staré hry. Jedinou schodnou cestou ako si zahrať moju obľúbenú hru bolo nainštalovať si program Oracle VM VirtualBox, nainštalovať si naň windows xp a do toho si nainštalovať moju obľúbenú hru AC. Preto jedinou radou pre všetkých hráčov čo dostanú nostalgiu zahrať si staršiu hru je, nainštalovať si hru najprv na win10 a skúsiť nastavenie kompatibility či patchy a keď to nebude fungovať, nainštalovať si program emulujúci virtuálny počítač a nainštalovať si tam XPčko a do neho si nainštalovať hru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru