Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemAnketa Vyplatí se 144Hz monitor?

Pustat spomalene 30 vs 60 fps videa a porovnavat ich kvalitu je totalna blbost. Je logicke a jasne, ze ked bolo video tocene so 60fps, tak v spomalenom zabere bude obraz urcite kvalitnejsi...dovod je snad jasny ma predsa pohyb rozkuskovany o 30 obrazkov/s viac, takze je v spomalenom zabere plynulejsi. Princip spomaleneho zaberu je snad jasny nie?
Vidiet to aj na tvojom videu, ktore si zastavim a zaber zo 60fps je ostrejsi s viac detailami.
Lenze mi sa tu predsa nebavime o statickych zaberoch a o tom, ci precitam znacku auta ak sa lepsie prizriem, ale o tom, ci pri normalnej rychlosti zachytim kvalitativny rozdiel vo videach. Odpoved znie nie, nezachytim pohyb nebude plynulejsi ako sa casto prezentuje.
Mozme sa bavit o kvalite v podani farebneho podania. Pretoze tvoje video v 60fps ma inu zelenu ako ma video v 30fps. Ale kazdy zastanca 144Hz monitoru obhajuje monitor prave pri hrani hier, casto, ked hra dokonca napriklad 50fps a tomi uz kurva raz vysvetlite, co mi ten 144Hz monitor navyse pri takejto kvalite prinesie.
A vysvetlite mi to fyzikalne, nie pocitovo, nie na spomalenom zabere.
Btw, keby spravime slepy test a pustim ti 30 a 60fps video na 1 monitore, ktory nastavim na 60 a 144Hz dam ruku do ohna, ze z 10 pokusov sa 10x netrafis a nebudes vediet urcit, ktore video je ktore a kedy monitor siel na 60 a kedy na 144Hz
Da ruku do ohna za to, ze ked ti pustim nahravku na 100 eurovych repro a nasledne na to na 10k eurovych a poviem ti dopredu, ktore su ktore budes tvrdit, ze ten zvuk je na 10k lepsi, aj ked v skutocnosti budu obe za 100...tomu sa hovori sugescia a ked nieco porovnavas nemas nikdy vediet dopredu, znacku, alebo ine rozlisenie. Vola sato slepy test.
Pri uplne vedeckych pokusoch sa dokonca robia az dvojito slepe testy, cize nielen testovanyi, ale ani testujuci nevie, ktora latka je liek a co placebo, pretoze sa zistili rozdiely oproti slepym testom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny