Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem No valid containerType defined

Dobrý den,
mám poměrně specifický problém, u kterého jsem již asi půl roku nepřišel na jeho příčinu, o řešení ani nemluvě:-)

Při pokusu o spuštění hry Slovní fotbal ( a dalších her v kategorii Pro více hráčů) na stránkách www.duelovky.cz (vyjma hry On Words ve stejné kategorii) se mi zobrazí malé okno s textem "No valid containerType defined" s tlačítkem OK, po odkliknutí se hra nenačte, načte se jen bílé neaktivní pole. Jedná se o flashovou aplikaci a vím už následující: Není to rozhodně Adobe Flash playerem a ono okno se zobrazuje ve všech prohlížečích a rovněž tak na všech počítačích dané sítě. Vypadá to tedy na nějakou "zásadu" či "opatření" od správce sítě, nicméně jiné flashové hry na jiných stránkách normálně spustím a s podobnou hláškou se nikde nesetkávám. Navíc si myslím, že blokace od správce sítě přece jen vypadá jinak. Zajímalo by mne ani ne tak řešení, ale hlavně to, co mi vlastně ona hláška sděluje? O co vlastně jde. Nikde na internetu jsem k tomu nenašel žádné informace, případně je nejsem schopen "vydestilovat", nejsem počítačový odborník. Jsou-li třeba k zodpovězení dotazu další informace, samozřejmě je dodám. Moc děkuji za případné rady a odpovědi.

loading...
Předmět Autor Datum
Informace nenajdeš, Google našel pár odkazů, kupodivu všechny od českých uživatelů a všechny se týka…
karel 21.09.2017 10:47
karel
Moze to byt hlaska javascriptu tej stranky, t.j. to si tam potom naprogramoval autor toho webu, java…
MM.. 21.09.2017 10:58
MM..
Můžeš vyloučit vliv nějakého blokeru reklamy, doplňku v prohlížeči, anebo antiviráku? Vypnutím... od…
IQ37 21.09.2017 15:33
IQ37
To myslím můžu, protože jsem zkoušel povypínat jak antivir, tak všechny doplňky, zkoušel jsem různé…
francie 21.09.2017 16:20
francie
Blokuje to firemny admin, ne provider. (inac ak to je nejaka hra ktora je ako exe a nebezi pod prehl… poslední
MM.. 21.09.2017 21:59
MM..

Moze to byt hlaska javascriptu tej stranky, t.j. to si tam potom naprogramoval autor toho webu, javascript kod vidis v zdrojakoch webu, si to tam pripadne pohladaj, ja teraz nebudem lustit nejaky web.
Moze to znamenat trebars ze nejake data ktore to chce tahat nemaju platnu hlavicku, t.j. tvoj firemny admin odfiltroval nejake pakety s nejakym videom alebo niecim, casto firemni admini filrtuju data aj podla povodu, napr. ak idu z nejakeho pornowebu alebo janeviem jakeho webu to sa opytaj vaseho admina.

To myslím můžu, protože jsem zkoušel povypínat jak antivir, tak všechny doplňky, zkoušel jsem různé prohlížeče a měl i vypnutý firewall. Zřejmě to bude asi Deep Packet inspection (DPI) ze strany poskytovatele připojení, což jsem si ale spíš pohledal po netu než, že bych si to uměl ověřit. Zvláštní na tom ale, že během toho půl roku občas ona hláška (bez závislosti na mých pokusech pátrat nebo něco dělat) zmizela a hra několik hodin až dnů fungovala. Což nevím jestli je při nějakém opatření poskytovatele možné. Jinak co ještě vím, že v naší síti je vynucováno směrování veškerého provozu (mimo několika málo výjimek) přes proxy server, ale zároveň mám ověřeno, že proxy neprovádí inspekci provozu uvnitř zabezpečené komunikace. Ty poslední věty už nejsou ale z mé hlavy, to mi zjistil jeden známý. Zároveň se mu však onen problém přesto nepodařilo přímo identifikovat a pravděpodobně by "pomohla" instalace OpenVPN klienta, nicméně takový zásah opravdu neplánuji. Přece jen jde o hru, kterou jsem si jen občas krátil čas v práci a nebudu si kvůli tomu hrát na "hackera".:-) Jen jsem si říkal, jestli to prostě nemůže být řešitelné jinak, tedy jednodušeji, a jestli je to vůbec problém s blokací či něčím podobným. A byť je náš IT v pohodě, ptát se jej na to nechci:-)Víceméně mě nejvíc pálí to, že nevím,čím to je, no:-))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...