Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výber notebooku

Ahoj, uvažujem o výmene 5-ročného notebooku (Asus K55) za niečo novšie do ceny cca 850 €. Do oka mi padli dva notebooky Asus, pri každom z nich je však treba urobiť nejaký ten kompromis. Pôvodne som chcel okrem iného aj to, aby bol notebook kovový (kvôli vyššej teplote v domácnosti, odolnosti atď.) a mal používateľsky vymeniteľnú batériu. Nemám totiž rád schované batérie, už len z bezpečnostných dôvodov. Ako sa však zdá, tieto dve veci - kov a vymeniteľná batéria - asi dnes nie sú skombinovateľné v danej cenovej relácii. Preto zrejme budem musieť z niečoho ustúpiť, zaujímal by ma však názor, v čom je lepšie urobiť ústupok. Chcel by som totiž na tento ústupok čo najmenej doplatiť v budúcnosti - keďže ďalšiu výmenu notebooku určite neplánujem hneď po skončení záruky.

Ako nový notebook mám zatiaľ vyhliadnutý buď Asus X550VX-DM479T alebo Asus FX553VD-FY537T. Prvý menovaný nie je kovový, má však vymeniteľnú batériu, trochu vyšší výkon procesora. Druhý typ FX553 je kovový, má však integrovanú batériu, výkonnejšiu grafiku (čo ale nie je pre mňa až tak dôležité) a pod krytom je údajne aj M2 port pre SSD disk. Ponúka sa teda pri ňom iba jedna otázka - aký veľký problém alebo náklady by mohla spôsobiť prípadná výmena integrovanej batérie v budúcnosti...

Moja otázka teda je: ktorý z týchto dvoch notebookov by ste si vybrali vy a prečo? Ak má niekto aj nejaké osobné skúsenosti s niektorým typom, tak ich samozrejme uvítam. Notebook sa bude používať v domácnosti, ale aj na bežnú (skôr kancelársku) prácu. Dá sa očakávať občas nejaká staršia hra, filmy a podobne, zameranie však nie je výslovne herné. Po skúsenostiach s predchádzajúcim notebookom som komponenty volil tak, aby na zamýšľanú prácu postačovali aj s istou rezervou. Za vaše názory vopred ďakujem.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru