Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win boot na jiném hdd než jsou nainstalovány

Dobrý den, mám windows nainstalovány na hdd značky samsung 160gb a mám i hdd wd 1 tb. Na Wd mám zálohu systému. Ale při odpojení Wd nemohu nabootovat win. V biosu nastavim primární disk samsung ale napíše se bootmng chybí. Ale když dam prioritu Wd bez windows tak se spustí. Nevim jak to přenastavit, prosím o radu. Mockrát vám Dekuji.

Předmět Autor Datum
To mal urobit spravne ten kto tam tie windows instaloval, aby nebola polovica na tom WD. (napr. pred…
MM.. 21.09.2017 21:02
MM..
Tak jsem zkusil příkazové řádky a ani oprava bootovacich souboru taky ne, při ručním jsem to zkoušel… nový
Tomášrippl 22.09.2017 19:14
Tomášrippl
Bootovací soubory jsou v samostatném oddílu. Ten je třeba vytvořit na tom disku s Windows ... poslední
dsa 23.09.2017 09:41
dsa

To mal urobit spravne ten kto tam tie windows instaloval, aby nebola polovica na tom WD. (napr. pred instalaciou odpojit datovy disk aby dementny windows instalator neinstaloval mrkvosoft dementnosti)

Ked nutne potrebujes odpojit ten WD, tak si musis nainstalovat spravne bootloader na ten 160GB disk, najprv by som len skusil z instalacky Win nabootovat do moznosti opravy a prikazovy riadok a tam bootrec /fixboot a bootrec /fixmbr, ale nemusi to pomoct. V instalacke je aj polozka opravit bootovacie subory, mozes skusit aj tu. Inac potom presny rucny postup zavisi od toho jak presne co presne je kde presne, bootloader subory si mozes prekopirovat z toho WD aj vo Win, ak mas legacy boot tak po fixmbr a fixboot a prekopirovani suboru by mal nabehnut. Pri uefi boote je treba ine veci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru