Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internet do celého domu

Wifi má obecně problém s průchodem s přes zdi. Navíc se - vzhledem ke směrování antén na routerech - šíří především ve vodorovných směrech, svisle je signál mnohem slabší. Můžeš zkusit laborovat s natáčením antén na routeru, ale moc bych tomu nevěřil.
Správné řešení je opravdu vyvést kabel do každého patra, kde budeš potřebovat signál a tam teprve umístit router (resp. jeden router a jeden AP či switch pro kabelové připojení), pokud možno uprostřed domu (pokud bude na kraji, přes více jak 2 zdí nemusí signál projít a musela bys na druhý konec podlaží natahovat další kabel a umístit další přístupový bod k wifi).
Další možností je použít PowerLine adaptéry, ale tam je hlavně třeba, aby zapojované zásuvky byly na jedné fázi. A hlavně je třeba to vyzkoušet, jestli to opravdu půjde.
A taky - rychlost od poskytovatele 40 Mbit/s nemusí vůbec wifi stíhat, a pokud signál prochází nějakou překážkou, rychlost je samozřejmě také o hodně nižší. Nevím, jaké rychlosti zvládnou jednotlivé normy wifi, to Ti jistě poradí jiní...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny