Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Foobar2000 + Gap killer

Na přehrávání hudby používám z mnoha důvodů (zpracovází zvuku, layout, nenáročnost na zdroje...) Foobar2000, konkrétně už několik let verzi 0.8.3 v jakémsi enhanced/special buildu.

Je-li koncert v mp3 rozsekán na tracky a ne jako jeden soubor, nastává obecně problém, jak se vypořádat s mezerama mezi skladbami. Ve verzi 0.8.3 pro tyto účely používám nastavení DSP Manageru Gap killer, s nastavením 2000ms a rozmazáním střihu, a ve velké většině případů to opravdu funguje, přechody mezi tracky nejde rozeznat. Ukázka: The Beatles, Abbey Road, přechod mezi Mean Mr. Mustard a Polythene Pam (orig. 192kbps CBR mp3, nahráno v Audacity, volba What U Hear, nijak neupravováno) - abbeyroad.wav (2,5MB).

Zkoušel jsem kdysi podobné nástroje pro Winamp či WMP, ale Foobar (resp. plugin do něj) se mi zdá v tomhle případě nejúčinnější. Jenže nefunguje v devítkových verzích.

Nevíte o něčem, co by v 0.9.x fungovalo?

Vím, že kompletní odstranění mezer u mp3 nemůže z principu mp3 fungovat beze zbytku, tohle řešení se ale ideálnímu stavu IMHO hodně blíží. Jak na přehrávání koncertů (ne z CD) jdete vy?

Předmět Autor Datum
Foobar jsem přestal používat právě kvůli verzi 9, která byla oproti oné special edici silně očesaná,…
Miloslav 05.06.2008 16:14
Miloslav
Nepřešel jsem, jsem pořád u té speciální 0.8.3. 0.9 (různé verze) jsem párkrát zkoušel, ale vždy js… poslední
L-Core 05.06.2008 17:14
L-Core

Foobar jsem přestal používat právě kvůli verzi 9, která byla oproti oné special edici silně očesaná, vrátil jsem se k Winampu (který mi vyhovuje nejvíc, protože playlist a kompletní ovládání jsou k dispozici současně a lze minimimalizovat do oblasti tray icons). Winamp umí funkci spojování skladeb zcela dostatečně již v základní instalaci (ocením hlavně při koncertech vážné hudby). Takže konkrétní radu pro tebe nemám, ale zajímalo by mě, proč jsi přešel na verzi 9, když je podstatně očesaná a kupa věcí v ní chybí - leccos bych překousl, ale nemožnost zápisu toho co se přehrává do wavu na disk ne.

Nepřešel jsem, jsem pořád u té speciální 0.8.3.

0.9 (různé verze) jsem párkrát zkoušel, ale vždy jsem se vzápětí vrátil zpět. Netuším, proč k onomu očesání došlo; zda v tom hrají roli nějaké licence...

Poslední Winamp, který jsem měl, byl myslím 2.91. Z porovnání výsledku odstranění mezer v něm a v 0.8 fb2k mi vyšel jako vítěz právě Foobar, proto jsem Winamp opustil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru