Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehrávání videa ze sítě - artefakty

Ahoj, potýkám se s problémem, kdy se mi při přehrávání videa objevují v obraze artefakty, jako by bylo video poškozené. Nejde o žádný brutální datový tok, je to normální SD video, 640x352, datový tok kolem 1,5Mbit/s. Video mám na síťovém disku, připojení gigabitovou LAN, žádný jiný datový tok neprobíhá, dělá to u všech souborů. Pokud si soubor zkopíruju na místní disk, je všechno OK a žádné čtverečkování se nekoná. Na přehrávači řekl bych že nezáleží, dělá mi to jak ve WIN10 na Potplayeru, tak na KODI v Linuxu. Kde může být zakopaná kočka?

Předmět Autor Datum
Prever si disk na soft chyby. Pri tomto type chyb moze byt sektor citany aj 50x, kym sa precita spra…
Kilo.Viktor 07.10.2017 18:28
Kilo.Viktor
Ked to robi v 2OS ktore nemaju nic spolocne okrem HW, tak nejaka HW chyba? LAN kabel, sietovka, graf…
MM.. 07.10.2017 22:59
MM..
jj, taky bych zkusil zvýšit buffer- vyloučí se tím nedostatečnost v zásobování datem z hlediska přeh…
kmochna 08.10.2017 00:30
kmochna
"Server" je NAS D-Link DNS323, nic jiného kromě Samby na něm neběží. Ty 2 OS běží na různých HW, kla…
mia 10.10.2017 23:39
mia
Inu verziu samby na server si skusal? Neviem ci su nejake odlisne verzie nerobim take veci ale mozu…
MM.. 10.10.2017 23:47
MM..
Soft chyby bych vyloučil, kopírování souboru na místní disk se mi zdá dost rychlé na gigabit a zkopí…
mia 10.10.2017 23:36
mia
co strukturka a switch? poslední
touchwood 11.10.2017 10:00
touchwood

Prever si disk na soft chyby. Pri tomto type chyb moze byt sektor citany aj 50x, kym sa precita spravne a to produkuje I/O prodlevy na ktore su citlive aplikacie, ktore potrebuju staly a neprerusovany tok dat. Soft chyby niesu oznamovane vyssim vrstvam, tudiz nikto sa nedozvie, ze disk ma nejake problemy.

Ked to robi v 2OS ktore nemaju nic spolocne okrem HW, tak nejaka HW chyba? LAN kabel, sietovka, grafika, RAM, neviem.
Moze byt ze ten server vytvara oneskorenia lebo na nom bezi nejaky dementny antivir alebo ina zataz, skus si niekde zvysit buffrovane mnozstvo dat na lokali, v prehravaci apod.

Inu verziu samby na server si skusal? Neviem ci su nejake odlisne verzie nerobim take veci ale mozu tam byt nejake bugy ak to nejde naraz na disk ale taha si to tie data po malych kuskoch pomaly. Pripadne nejaky powermanagement vypnut, ze by bola pricina ze sa nieco uspava furt ked prehravac nejaku sekundu nechcel data apod. To sa nestane pri burst prenose na disk.
Druha vec moze byt ze ak obe HW su nejake velmi slabe, tak prehravanie vytazi CPU alebo HW a potom uz nestiha obsluhovat sietovku apod.
Inac uz neviem uz ma nic nenapada.

Soft chyby bych vyloučil, kopírování souboru na místní disk se mi zdá dost rychlé na gigabit a zkopírovaný soubor jde přehrát bez čtverečků. Buffer můžu zkusit zvětšit, pokud to někde v KODI najdu :-) VLC nepoužívám, ale můžu zkusit. Hardwarová chyba vyloučená není, zkusím vyměnit switche. Síťovku v NASce asi nevyměním...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru