Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem S pamětí nelze provést operaci: written

Dobrý den,
zakoupil jsem nový notebook, po prvotním nastavení jsem nainstaloval jenom Chrome a poté sem nechal aktualizovat Windows, po aktualizaci se mi vyskytuje tato chyba: Když chci něco stáhnout, ať už z Chromu nebo Edge tak když se soubor do stahuje, tak když do stahuje soubor tak ta koncovka, když už to píše např 40MB z 40MB a už by měl být konec stahování, tak se to zastaví a vyskočí hláška: Instrukce na adrese 0x0........ odkazovala na adresu paměi 0x0......... S pamětí nelze provést operaci: written, a toto je pokaždé,ať už z Edge či Chromu, nikde jinde jsem se s touto hláškou nesetkal. Na závěr, jestli to pomůže, mám zcela nový notebook, 4 GB RAM, ale jen 32GB eMMC disk, je z něj po aktulizaci volno něco přes 8GB, mám od výrobce nainstalovaný McAfee. Jinak jediné kromě aktualizací jsem instaloval Chrome. Budu rád za rady, osobně mě napadá, jestli to nezpůsobuje že mám volno jen něco přes 8GB, tam by to ale zas třeba nestahovalo ten soubor celý a až pak vyskočí hláška, to je divný, jak kdyby to bylo něco s tou kontrolou zabezpečení, protože klidně se mi dostahuje 500MB soubor a pak to udělá tuto chybu na konci. Pak ještě jestli to nemá spojitost s tím, že se nějak Windows po aktulizace pře s McAfee, nevim. Budu rád za rady. Díky

Předmět Autor Datum
keby si dal celú pamäťovú adresu,na ktorej dochádza k chybe,nielen 0x0,tak by sa dalo aj niečo upres…
audax 08.10.2017 10:46
audax
Nemám teď notebook u sebe, proto neznám přesně adresu, doplním večer.
Fajmi 08.10.2017 10:49
Fajmi
Dolezite je ze kto to sposobil (ktora aplikacia crashla), pise to tam v tej hlaske zvycajne, napr. v…
MM.. 08.10.2017 11:21
MM..
Díky, vyzkouším, jinak v titulku okna kde je napsána tato chyba je napsáno: Windows
Fajmi 08.10.2017 11:28
Fajmi
Tak to je podla mna skor HW zavada. Ak mas 2 ram moduly skus po jednom, nabootuj tam memtest86+, do…
MM.. 08.10.2017 11:40
MM..
Co je na tom ale zvláštní, že po zakoupení jsem stahoval z Edge instalačku Chromu a v pořádku se stá…
Fajmi 08.10.2017 12:00
Fajmi
Pokazene to je furt, len sa to prejavuje nahodne, s nejakym konkretnym kodom v nejakej verzii nejake… poslední
MM.. 08.10.2017 12:07
MM..

keby si dal celú pamäťovú adresu,na ktorej dochádza k chybe,nielen 0x0,tak by sa dalo aj niečo upresniť,takto sa dá len veštiť zo sklenenej gule a hádať,či to spôsobuje chyba v chrome,alebo sú súbory a pamäťové adresy blokované nastavením mcAfee...

Dolezite je ze kto to sposobil (ktora aplikacia crashla), pise to tam v tej hlaske zvycajne, napr. v titulku okna.
Vseobecne to bud je chyba v SW, alebo chyba v HW. Hehe :) Takze si trebars skus RAM moduly po jednom, alebo aspon memtest86+ nabootovat a nechat to 10hodin testovat, ci to najde nejake chyby RAM.

Win je dobre obnovit z recovery, McAffe je dobre odinstalit, ale vseobecne ciste Win s mcaffe a updatmi by urcite nemali hlasit taketo excepsny, takze skor to tipujem na HW, ale moze to byt aj chyba v niektorom SW co tam je nainstaleny. Treba si vsimat podrobnosti chyby. Mozno je zaznam aj v event vieweri. A chrome je hnoj skus pouzivat FF.

Tak to je podla mna skor HW zavada. Ak mas 2 ram moduly skus po jednom, nabootuj tam memtest86+, do biosu defaults a save&exit, pripadne obnovit Win z recovery bez zachovavania cohokolvek.
Este k dotazu - s miestom na disku to nema nic spolocne. Hlaska znamena ze niektory SW chcel vykonat nespravnu operaciu, co je bud chyba v tom SW, alebo HW zavada a menia sa tam kvoli nej data v pamati alebo v cpu.

Co je na tom ale zvláštní, že po zakoupení jsem stahoval z Edge instalačku Chromu a v pořádku se stáhla, žádná chyba se nevyskytovala, ale pak jsem aktualizoval Windows a už nemůžu nic stáhnout. To by se RAM musela pokazit až teď z ničeho nic.

Pokazene to je furt, len sa to prejavuje nahodne, s nejakym konkretnym kodom v nejakej verzii nejakeho SW komponentu.
Obnov tam original Win z recovery bez zachoavvania cohokolvek, a preistotu nepouzivaj chrome, ptz nevieme co tam uz mas za doplnky poinstalene a viry v nom. Ale skor to tipujem na problem HW.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru