Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Extérní SSD disk

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně extérních SSD disků. Už delší čas používám notebook, nikdy jsem moc hry nehrál, takže nebyl důvod kupovat stolní počítač, navíc ntb každý den přenáším z domu do práce a zpátky. V poslední době mám ale nějak moc času a tak jsem zkusil nějaké ty hry.
Největší problém je ten, že většinou nestíhá disk, hry hrát jdou, ale není to ono, kdykoliv když se dívám, tak paměť ani procesor využité moc nejsou, ale disk je v červených číslech. Napadlo mě, že bych to vyřešil koupením extérního SSD disku (momentálně mám v ntb 1T klasiku HDD, v podstatě poloprázdnou). Na ten disk bych si nainstaloval hry a kdykoliv, kdy bych si chtěl zahrát, tak bych to připojil a hrál. USB mám 3.0, tak si myslím, že by to mohlo fungovat. Chtěl bych se teda zeptat, jestli je má myšlenka správná, popřípadně jestli nevíte o nějakém jiném řešením.
Děkuji moc a přeji hezký den všem.

Předmět Autor Datum
Nainstalujte/zkopírujte hry do interního disku. Hrát hry přes externí disk je nesmysl.
MulishA 09.10.2017 17:14
MulishA
To mám teď a je to pomalé, protože se jedná o HDD, který asi není nejlepší. Pamět mám 8 GB, graficko…
TomulkaBambulka 09.10.2017 17:33
TomulkaBambulka
O jaký NTB a hry se jedná?
MulishA 09.10.2017 17:52
MulishA
NTB je slabší. AMD Quad-Core Processor A8-7100, Pamět 8GB DDR3, Grafika AMD Radeon R7 M265 2GB VRAM,…
TomulkaBambulka 09.10.2017 18:03
TomulkaBambulka
A kterýpak proces ten disk vytěžuje?
Machr55 10.10.2017 08:21
Machr55
Většinou ta daná hra. Když jsem na internetu a nebo jen tak něco dělám, tak je vytíženost skoro na n…
TomulkaBambulka 10.10.2017 20:54
TomulkaBambulka
Hra urcite nepouziva tak excessivne disk ak hras. Bud tam mas nejake antiviry alebo iny podobny bord… poslední
MM.. 10.10.2017 23:03
MM..

To mám teď a je to pomalé, protože se jedná o HDD, který asi není nejlepší. Pamět mám 8 GB, grafickou kartu 2 GB, procesor taky docela v klidu. Hraji hry, které nejsou náročné, optimální konfiguraci mají někde na 2GB paměti atd. Taky procesor, grafika ani pamět problém nemají, jediný problém je ten HDD disk.
Proto mě napadla ta možnost, že bych hry hrál z SSD disku. Další možnost je přidat nějaký interní SSD disk přímo do ntb, ale stále je v záruce a nerad bych tam sám hrabal.

NTB je slabší.
AMD Quad-Core Processor A8-7100, Pamět 8GB DDR3, Grafika AMD Radeon R7 M265 2GB VRAM, Disk 1T HDD

Hry cokoliv, Path of Exile, Diablo 3, Cities Skyline, The Sims 4, prostě takové ty kravinky, které nejsou bůhvíjak náročné. Hrát se dá hezky, případně upravím detaily, ale ta plynulost není nejlepší. Když se kouknu na statistiky výkonu při zaplé hře, tak procesor je v pohodě, paměť taky, ale disk ten je kolikrát na 95% procentech a více. Grafika není na hry, ale tyhle hry by to mělo utáhnout v pohodě. Proto jsem přemýšlel o tom SSD disku, ale třeba je problém jinde. Jinak mám sotva 200GB plných z tisíce.

Hra urcite nepouziva tak excessivne disk ak hras. Bud tam mas nejake antiviry alebo iny podobny bordel, alebo je nejaka zavada disku alebo niecoho, alebo bezi na pozadi nejaky defrag alebo iny bordel z Win, alebo mozno nejake viry.
Kde si videl ze to vytazuje hra? Jaky presne proces a kolko MB/s vidiet to tam v podrobnom merani vykonu.

P.S. alebo mas malo RAM a swapuje to, nemas nahodou RAM obsadenu na 100%? Skus trebars vypnut virtualnu pamat v ovl.panely system - vykon.
P.S.2. otestuj povrch disku v HD TUne, sekcia error scan, odskrtnut quick.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru