Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je rozdíl mezi připojením HDMI a použitím redukce na hdmi?

Někde jsem četl, že grafika kterou mám gtx 970 plně využije svuj potenciál pokud se zapojí přes HDMI kabel. Co tam může být teda lepšího s HDMI zapojením, oproti zapojení přes DVI? A taky jestli vyjde nastejno pokud používám monitor který podporuje jen VGA (používám redukci na DVI kterou mám zapojenou do grafiky) oproti monitoru se zapojením HDMI? Pokud ne, tak jaké jsou případné klady HDMI monitoru. Teď nemluvím o tom, že zastaralý VGA monitor bude mít samozřejmě starší technologie, ale spíš jaký to bude mít dopad na hraní například atd. Díky moc.

Předmět Autor Datum
Co tam může být teda lepšího s HDMI zapojením, oproti zapojení přes DVI Nic,akorát HDMI ti přenáší…
sambilionk 10.10.2017 21:35
sambilionk
Díky moc. Takže co mohl autor myslet tím, že ta gtx 970 jede nejlépe na HDMI? Jestli je to vůbec pra…
000000 10.10.2017 21:45
000000
Napsal kravinu nevím co k tomu dodat a technik na dvě věci.:-)
sambilionk 10.10.2017 21:49
sambilionk
plně využije svuj potenciál pokud se zapojí přes HDMI kabel Otázka je, co mělo být na druhém konci…
IQ37 10.10.2017 22:49
IQ37
tam môže dôksť k jedinému problému,dvi-i/dvi-d nemá oproti hdmi hdcp ochranu,takže pokial by na druh… poslední
audax 11.10.2017 09:31
audax
DVI a HDMI je v principe stejna vec, neni tam nic lepsiho. To o vyuziti potencialu je nezmysel. Dnes…
MM.. 10.10.2017 23:15
MM..

tam môže dôksť k jedinému problému,dvi-i/dvi-d nemá oproti hdmi hdcp ochranu,takže pokial by na druhom konci malo byť zariadenie,ktoré využíva hdcp,môže dôjsť pri použití dvi-hdmi redukcii kvôli absencii hdcp k tomu,že obraz nebude vôbec,alebo dôjde k jeho degradácii na full PAL.....možno dotyčný technik tým plným potenciálom myslel aj nevyužitie výhod hdmi,ktoré dnes zahrňuje aj prenos digitálneho zvuku a integrované LAN možnosti v hdmi rozhraní,ale zatial neviem o nikom,kto by využíval napr. LAN cez hdmi u bežnej grafickej karty,resp.lepšie povedané o výrobcovi bežnej grafickej karty,ktorý by ju osadil možnosťou LAN pripojenia cez hdmi a grafických kariet aj menej bežných s hdmi vstupom okrem bežného výstupu je tiež velmi málo aby sa nejako rozumne u bežných užívatelov s bežnými konzumnými produktmi dal vôbec využiť plný potenciál rozhrania hdmi.....

DVI a HDMI je v principe stejna vec, neni tam nic lepsiho.
To o vyuziti potencialu je nezmysel.
Dnes uz existuje aj HDMI2.0 ktory umoznuje vysoke rozlisenie na vyssich FPS, ale tvoj monitor to stejne nema ani nevie vyssie FPS, takze to je jak snivat o susedovom ferrari. Otazne ci vobec ta karta ma HDMI2.0 a monitory, moc to asi rozsirene neni.
Ak pouzivas VGA tak u najnovsich kariet vobec taky vystup nemusi na grafike existovat, ak u tvojej este existuje (vidis obraz) tak je to z pohladu hry alebo vykonu PC stejne jak obycajne HDMI alebo DVI, rozdiel je len v presnosti a ostrosti pixelov, u VGA musis mackat autonastavenie pozicie obrazu. Inac tam moc rozdiely nie su neni to podstatne. Podstatne je skor ze co to je za monitor a jeho rozlisenie a vlastnosti, az keby si mal nejaky spickovy 144Hz UHD monitor tak potom budes potrebovat snivat o HDMI2.0, ale skor sa v takych pripadoch pouziva DisplayPort jak HDMI2.0 (ani neviem ci to HDMI2.0 implementuju vyrobci do grafik)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru